Binnenkort

Operaklassiekers vullen Vondelkerk

Opera per Tutti grijpt aanstaande donderdag (12/11) terug op de klassiekers uit het operarepertoire, nadat er voorgaande weken ook veel onbekende fragmenten in de Vondelkerk in Amsterdam te horen waren. De cast is dit keer jong, met twee talenten van de Dutch National Opera Academy.

Opera per Tutti geeft iedere donderdagavond een concert met aria’s en andere operafragmenten in de Vondelkerk in Amsterdam. Vier of vijf solisten nemen het programma op zich, terwijl mezzosopraan en artistiek leidster Mylou Mazali de fragmenten op toegankelijke wijze toelicht en aan elkaar verbindt.

Deze donderdag zijn het beroemde titels als Così fan tutte, La Bohème, La Traviata, I Pagliacci, Die Zauberflöte en Il Trovatore die het programma domineren.

Zo zijn er bekende aria’s te horen als ‘Vesti la giubba’, ‘Der Vogelfänger bin ich ja’ en ‘Si mi chiamano Mimi’.

Er zijn dit keer vijf solisten. Heleen Meijer zingt de sopraanpartijen. Meijer treedt vaker op bij Opera per Tutti en zingt sinds 2005 regelmatig in het koor van de Nationale Reisopera. Daarnaast heeft ze een eigen ensemble – Luci Serene – en soleert ze vaak bij koren en oratoriumverenigingen.

Mylou Mazali zingt zelf de mezzopartijen. Tenor is Edwin van Gelder – ook een regelmatige gast bij Opera per Tutti. Van Gelder is naast zanger ook docent en regisseur.

Van de Dutch National Opera Academy (DNOA) – waar Opera per Tutti mee samenwerkt – komen twee baritons: Tim Kuijpers en Yurii Samoilov. DNOA is een tweejarige masteropleiding voor zangers die met vlag en wimpel hun bachelor afgerond hebben.

Het concert begint om 20.15 uur. De kassa is vanaf 19.30 uur open. Zie voor meer informatie de website van Opera per Tutti.

Vorig artikel

Reisopera geeft origineel Haydn-feestje

Volgend artikel

Opera Carafa breekt lans voor Figaro-trilogie

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.