BinnenkortNieuws

The Fat Lady presenteert PEEPSHOW

Operagezelschap The Fat Lady speelt deze week in Haarlem driemaal de voorstelling PEEPSHOW, over vier eenzame figuren die in de nachtelijke uren een pianobar bezoeken. Onder anderen Aylin Sezer, Eva Kroon en Lionel Von Lawrence soleren.

PEEPSHOWPEEPSHOW is de derde productie van operagroep The Fat Lady uit Haarlem. De productie is bedoeld als een sneak preview op de volgende grote productie van het gezelschap, die in november 2016 in première moet gaan.

PEEPSHOW speelt zich af in een pianobar in een uithoek van de stad. “Vier eenzame figuren bezoeken in de nachtelijke uren het lokaal. De mannen achter de bar en de pianist zorgen voor een muzikaal podium waar deze nachtvogels hun persoonlijke verhaal met u delen”, beschrijft het gezelschap.

Voor de voorstelling wordt gebruikgemaakt van muziek van Purcell, Gluck, Leoncavallo, Strauss, Orff, Piazzolla en de Comedian Harmonists. Tamir Chasson heeft de artistieke leiding en begeleidt tevens op de piano. Joost Kramer tekent voor het artistieke concept en is verder dramacoach. Chaim Chasson heeft het ontwerp gemaakt.

Diverse solisten van vorige Fat Lady-producties keren terug. Sopraan Aylin Sezer zong eerder Euridice in Orfeo ed Euridice en mezzosopraan Eva Kroon was eerder Orfeo en Dido. Ook kunstfluiter Geert Chatrou was eerder bij The Fat Lady te gast, als Het Lot in Orfeo ed Euridice.

Nieuw bij het gezelschap zijn bariton Lionel Von Lawrence en de vijf heren van het Olga Vocal Ensemble, dat met deze productie voor het eerst opera zingt.

PEEPSHOW gaat op woensdag 13 april om 20.00 uur in première in De Lichtfabriek in Haarlem. Daarna zijn er nog voorstelling op vrijdag 15 en zondag 17 april.

Zie voor meer informatie de website van The Fat Lady.

Vorig artikel

Bioscopen vertonen Roberto Devereux

Volgend artikel

Strobos zingt mediterrane liederen en aria's

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.