BinnenkortNieuws

Strobos zingt mediterrane liederen en aria’s

Mezzosopraan Karin Strobos geeft op zaterdag 16 april samen met fluitiste Felicia van den End en pianiste Daria van den Bercken een recital in de Edesche Concertzaal. De drie brengen liederen, aria’s en kamermuziek van mediterraanse bodem.


[DIT CONCERT IS GEANNULEERD]

Karin Strobos, Daria van den Bercken en Felicia van den End.
Karin Strobos, Daria van den Bercken en Felicia van den End.

De Edesche Concertzaal omschrijft het concert als een “haast sprookjesachtig programma rond de liefde”. Op het programma staan onder meer liederen van Fauré, De Falla en Huë, waar onbeantwoorde liefde en vurig verlangen als een rode draad doorheen lopen. Van Manuel de Falla klinken Siete canciones, van de Franse componist Georges Hüe klinkt het lied ‘Soir païen’ en van Gabriel Fauré klinken verschillende Franse liederen.

Bijzonder programmaonderdeel is het werk Bloedengel van de hedendaagse componist David Dramm. Hij schreef het werk speciaal voor het trio van Strobos, Van den End en Van den Bercken, op een tekst van Ingrid Jonker.

De liederen worden afgewisseld met kamermuziek (Fantaisie voor fluit en piano van Fauré) en verschillende operafragmenten. Daaronder de ‘chanson bohème’ uit Carmen van Bizet, ‘Va! Laissez couler mes larmes’ uit Werther van Massenet en ‘Non più mesta’ uit La Cenerentola van Rossini.

Van Massenet wordt niet alleen de aria uit Werther uitgevoerd, maar ook zijn geliefde Élégie. Hieronder een eerdere uitvoering van dat stuk door het trio:

Karin Strobos is sinds 2014 lid van het huisensemble van het Aalto-Musiktheater in Essen. Daarvoor was ze enkele jaren ensemblelid bij Opera Zuid. Ook bij De Nationale Opera en de Nederlandse Reisopera zong ze rollen.

Felicia van den End won in 2003 het Prinses Christina Concours en treedt sindsdien op bij orkesten in binnen- en buitenland. Veel van haar tijd besteedt ze aan kamermuziek.

Daria van den Bercken is bekend van de projecten Handel at the Piano en Keys to Mozart, waarmee ze nieuw publiek probeert te bereiken. Verder treedt ze regelmatig op bij bekende orkesten in binnen- en buitenland.

Het concert van het trio begint om 20.00 uur. Zie voor meer informatie en het bestellen van kaarten de website van de Edesche Concertzaal.

Vorig artikel

The Fat Lady presenteert PEEPSHOW

Volgend artikel

Keenlyside en Johnston zingen Adès

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.