BinnenkortNieuws

Degout geeft Frans liedrecital in Amsterdam

Bariton Stéphane Degout treedt op woensdag 20 april op in de Serie Grote Zangers van het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. Hij zingt onder begeleiding van Alain Planès liederen van Debussy, Poulenc, Satie en Ravel.

Bariton Stéphane Degout. (© Julien Benhamou)
Bariton Stéphane Degout. (© Julien Benhamou)

Het Muziekgebouw aan ’t IJ omschrijft Stéphane Degout als “grootmeester van de serieuze Franse liedkunst”. “Hij geeft de Franse liederen, die toch vaak in de schaduw moeten staan van het Duitse lied, de glans en het raffinement die ze zo bijzonder maken”, aldus de concertzaal.

Degout maakt sinds zijn succesvolle debuut bij het Festival d’Aix-en-Provence in 1999 internationaal carrière met opera’s en liederen. Hij zong vele rollen bij de Opéra national de Paris, de Munt in Brussel, het Royal Opera House in Londen en de Metropolitan Opera in New York. In Nederland is hij vooral bekend van de barokopera Don Chisciotte in Sierra Morena, waarin hij in 2010 de titelrol zong bij De Nationale Opera.

Het programma van Degout en zijn begeleider Alain Planès bevat veel liedrepertoire van Claude Debussy, waaronder Trois poèmes de Paul Verlaine, Trois poèmes de Stéphane Mallermé en Trois ballades de François Villon.

Van Francis Poulenc zingt de bariton Le Bestiaire, ou le Cortège d’Orphée, een cyclus gedichten van Guillaume Apollinaire. Verder klinken van Eric Satie drie liederen en wordt van Maurice Ravel de vijfdelige cyclus Les histoires naturelles uitgevoerd.

Het recital van Degout en Planès wordt voorafgegaan door een voorprogramma van sopraan Zofia Cieszynska en pianist Matthias Coppens. Zij brengen de cyclus Fiançailles pour rire en het lied ‘Les chemins de l’amour’ van Poulenc.

Het voorprogramma begint om 19.30 uur, het recital om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Vorig artikel

Discografie: Roméo et Juliette van Berlioz

Volgend artikel

Waltz maakt dynamische Roméo et Juliette

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.