Home » Binnenkort, Nieuws

Güra geeft liedrecital in TivoliVredenburg

Utrecht19 mei 2016 Geen reacties

De vermaarde liedzanger Werner Güra sluit op vrijdag 27 mei de Serie Grote Zangers af met een liedrecital in TivoliVredenburg in Utrecht. Onder begeleiding van pianist Christoph Berner zingt hij liederen van Robert en Clara Schumann en hun goede vriend Johannes Brahms.

Werner Güra. (© Marco Borggreve)

Werner Güra. (© Marco Borggreve)

Na zijn huwelijk met Clara produceerde Robert Schumann een indrukwekkende stroom van liederen. Alleen al in het jaar van hun trouwen, 1840, schreef hij meer dan 180 liederen. Dat jaar staat dan ook te boek als zijn ‘annus mirabilis’. Zijn productiviteit stak zijn echtgenote aan, want ook Clara componeerde na hun huwelijk “ware vocale juwelen”, aldus TivoliVredenburg.

Johannes Brahms raakte als jongeman van twintig met de Schumanns bevriend en bleef dat de rest van zijn leven. Ook hij componeerde veel liederen.

In zijn recital in Utrecht geeft Werner Güra een bloemlezing uit het liedrepertoire van deze drie Duitse kopstukken. Van Robert Schumann klinken de 5 Lieder op. 127 en de 12 Lieder nach Justinus Kerner op. 35. Van Clara zingt hij een selectie van vier liederen en van Brahms staan vijf van de 49 deutsche Volkslieder für eine Singstimme und Klavier op het programma.

Werner Güra heeft een grote reputatie op het gebied van de liedzang en was al vele malen te gast in de Serie Grote Zangers, steevast samen met pianist Christoph Berner. Hieronder zijn de twee alvast te bewonderen in het lied ‘Er ist gekommen’ van Clara Schumann:

Het recital van Güra en Berner begint om 20.00 uur. Zie voor meer informatie de website van TivoliVredenburg.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.