Home » Binnenkort, Nieuws

World Opera Lab brengt Majnun & Leyla

Amsterdam25 mei 2016 Geen reacties

World Opera Lab speelt op 4 en 5 juni Majnun & Leyla – de Arabische versie van Romeo en Julia – op het Mercatorplein in Amsterdam. De interculturele voorstelling wordt verzorgd door zangers, musici en dansers uit uiteenlopende tradities.

Sopraan Lilian Farahani zingt Leyla. (© Allard Willemse)

Sopraan Lilian Farahani zingt Leyla. (© Allard Willemse)

Het liefdesverhaal Majnun & Leyla bestaat in honderden varianten. Regisseur Miranda Lakerveld, de oprichter van World Opera Lab, neemt die varianten als uitgangspunt voor haar productie. Daarvoor heeft ze in de voorbereiding gesprekken gevoerd met diverse Amsterdammers met uiteenlopende culturele achtergronden.

Majnun & Leyla is de opvolger van Orfeo in India en De thuiskomst van Odysseus, twee eerdere producties van World Opera Lab. Het doel van de productie is het ontwikkelen van een “interculturele operapraktijk waarin de diversiteit van de Nederlandse samenleving van vandaag weerspiegeld wordt”.

Voor Majnun & Leyla wordt geput uit Turkse traditionele muziek, Indiase raga’s, Europese barokopera en mystieke Arabisch/Andalusische liederen. De muziek wordt gespeeld door het Amsterdams Andalusisch Orkest onder ud-speler Haytham Safia. De Iraanse kunstenares Negar Kashian voorziet de voorstelling van beschilderde doeken als decor. Ieder doek vertelt een deel van het verhaal van Mahnun en Leyla.

Het liefdespaar wordt vertolkt door violist/zanger Dwight Breinburg en sopraan Lilian Farahani, onder meer bekend van de recente jongtalentproductie Il matrimonio segreto. De vader van Majnun wordt gezongen door bariton Sinan Vural, de vader van Leyla is een rol van Abdel Attahiri.

Majnun & Leyla wordt in de openlucht uitgevoerd, op het Mercatorplein in Amsterdam. Er zijn voorstellingen op zaterdag- en zondagavond 4 en 5 juni. De toegang is gratis.

Zie voor meer informatie de website van World Opera Lab.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.