Home » Binnenkort, Nieuws

Opera meets Jazz opent ZeelandJazz

Terneuzen26 mei 2016 Geen reacties

Het programma Italian Opera meets Jazz, dat onlangs opgevoerd werd in het Concertgebouw in Amsterdam, beleeft op 9 juni nog een uitvoering, ter opening van het nieuwe jazzfestival ZeelandJazz. Sopraan Claron McFadden soleert.

ZeelandJazzItalian Opera meets Jazz is een concept van jazzpianist Mike del Ferro. Als zoon van tenor Leonard del Ferro groeide Mike del Ferro op in de opera. Zelf koos hij echter voor de piano en de jazz.

In Italian Opera meets Jazz verplaatst Del Ferro klassiekers uit het operarepertoire naar een totaal andere, jazzy context. Hij neemt onder meer ‘Vissi d’arte’, ‘E lucevan le stelle’ en ‘Recondita armonia’ uit Tosca onder handen, evenals het bekende ‘O mio babbino caro’ uit Gianni Schicchi en diverse bekende Italiaanse liederen.

De solo’s worden gezongen door sopraan Claron McFadden, een graag geziene gast op de Nederlandse tonelen. Place de l’Opera prees in de recensie van het Amsterdamse concert haar “grenzeloze stem” en sprak van “een glansrol”. Net als in Amsterdam worden McFadden en Del Ferro bijgestaan door musici van het Metropole Orkest.

Italian Opera meets Jazz opent op 9 juni het festival ZeelandJazz in het Scheldetheater in Terneuzen. ZeelandJazz is een nieuw jazzfestival, ontstaan uit Scheldejazz in Terneuzen en het Internationaal Jazzfestival Middelburg. Het vindt in beide steden plaats.

Zie voor meer informatie de website van ZeelandJazz.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.