BinnenkortNieuws

Opera meets Jazz opent ZeelandJazz

Het programma Italian Opera meets Jazz, dat onlangs opgevoerd werd in het Concertgebouw in Amsterdam, beleeft op 9 juni nog een uitvoering, ter opening van het nieuwe jazzfestival ZeelandJazz. Sopraan Claron McFadden soleert.

ZeelandJazzItalian Opera meets Jazz is een concept van jazzpianist Mike del Ferro. Als zoon van tenor Leonard del Ferro groeide Mike del Ferro op in de opera. Zelf koos hij echter voor de piano en de jazz.

In Italian Opera meets Jazz verplaatst Del Ferro klassiekers uit het operarepertoire naar een totaal andere, jazzy context. Hij neemt onder meer ‘Vissi d’arte’, ‘E lucevan le stelle’ en ‘Recondita armonia’ uit Tosca onder handen, evenals het bekende ‘O mio babbino caro’ uit Gianni Schicchi en diverse bekende Italiaanse liederen.

De solo’s worden gezongen door sopraan Claron McFadden, een graag geziene gast op de Nederlandse tonelen. Place de l’Opera prees in de recensie van het Amsterdamse concert haar “grenzeloze stem” en sprak van “een glansrol”. Net als in Amsterdam worden McFadden en Del Ferro bijgestaan door musici van het Metropole Orkest.

Italian Opera meets Jazz opent op 9 juni het festival ZeelandJazz in het Scheldetheater in Terneuzen. ZeelandJazz is een nieuw jazzfestival, ontstaan uit Scheldejazz in Terneuzen en het Internationaal Jazzfestival Middelburg. Het vindt in beide steden plaats.

Zie voor meer informatie de website van ZeelandJazz.

Vorig artikel

Operadagen: Salome tussen de schuifdeuren

Volgend artikel

McFadden valt op in Il Ballo delle Ingrate

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.