BinnenkortNieuws

Petibon geeft Frans recital in Amsterdam

Sopraan Patricia Petibon zingt op dinsdag 7 juni het programma van haar nieuwste cd, La belle excentrique, in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Ze wordt begeleid door pianiste Susan Manoff.

Patricia Petibon. (© Felix Broede / DG)
Patricia Petibon. (© Felix Broede / DG)

Patricia Petibon is een excentrieke zangeres, die regelmatig opzien baart met haar optredens en cd’s. In februari 2014 was ze al eens te zien in de Kleine Zaal van het Concertgebouw, samen met Susan Manoff. In dat bonte recital sleepte ze onder meer een knuffeldier, een olifantenslurf en allerlei kookattributen aan om haar liederen te ‘ensceneren’.

Het programma dat Petibon en Manoff op 7 juni brengen, is gebaseerd op hun album La belle excentrique van begin 2015. Place de l’Opera omschreef de cd als “een weg door de wereld van het Franse chanson en de Franse mélodie” en prees het als “een schot in de roos”.

Het Concertgebouw ziet La belle excentrique vooral als “een eerbetoon aan Erik Satie”. Van hem klinken onder meer ‘Désespoir agréable’, ‘Les courses’ en ‘La statue de bronze’. Satie wordt vergezeld van zijn Franse collega’s Hahn, Lenoir, Fauré, Rosenthal, Couperin, Poulenc, Bacri en Canteloube, met Spaanse en Amerikaanse toevoegingen van Obradors, Granados, Copland en Churchill.

Het recital van Petibon en Manoff begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie en het boeken van kaarten de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Discografie: Pique Dame

Volgend artikel

Opera-inleider Len van Schaik jubileert

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.