BinnenkortNieuws

Von Otter zingt Schubert in de Doelen

Onder de titel ‘Een avond Schubert’ geven de Zweedse mezzosopraan Anne Sofie von Otter en de Australische fortepianist Kristian Bezuidenhout op dinsdag 7 juni een liedrecital in de Jurriaanse Zaal van de Doelen in Rotterdam.

Anne Sofie von Otter. (© Ewa-Marie Rundquist)
Anne Sofie von Otter. (© Ewa-Marie Rundquist)

Von Otter en Bezuidenhout maakten een paar maanden geleden nog een liedtournee door Nederland, langs Groningen, Nijmegen, Eindhoven en Amsterdam. Op hun programma stond toen repertoire van Beethoven, Schubert, Lindblad en Haydn.

In Rotterdam richt het duo zich op Franz Schubert en zijn omvangrijke liedoeuvre. Von Otter zingt liederen als ‘Suleika’, ‘Die Sterne’, ‘Im Walde, ‘Der Tod und das Mädchen’ en ‘Der Musensohn’. Bezuidenhout begeleidt op de fortepinao en speelt tussendoor enkele solowerken van Schubert.

Anne Sofie von Otter is internationaal bekend en veelgeprezen. Ze maakt sinds de jaren ’80 carrière op het operatoneel en in de concertzaal en is gezien haar drukke agenda nog lang niet uitgezongen. De afgelopen jaren was ze veelvuldig in Nederland te zien en te horen, onder meer in Iphigénie en Aulide bij De Nationale Opera, in de Serie Grote Zangers in het Muziekgebouw aan ’t IJ en in een barokconcert in de Doelen.

Het concert van Von Otter en Bezuidenhout begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van de Doelen.

Hieronder een voorproefje: Von Otter zingt Schuberts ‘Der Erlkönig’, in de versie van Berlioz:

https://www.youtube.com/watch?v=Y3ALWvtvt_U

Vorig artikel

Nézet-Séguin volgt Levine op bij de Met

Volgend artikel

Pique Dame: Russisch verisme?

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. Gerard
    6 juni 2016 at 21:27

    De Doelen heeft laten weten dan Anne-Sofie von Otter haar optredens heeft geannuleerd ivm een overbelaste stem en ook dit optreden dus niet door kan gaan. Dit concert is verplaatst naar 13 december.