Home » Binnenkort

Roemeense Carmen op tournee

13 november 2009 Geen reacties

Er kan geen operaseizoen voorbijgaan zonder een productie van Carmen. Dit jaar zorgt de Roemeense Nationale Opera van Timisoara voor een tournee van het populaire werk van Georges Bizet. Zaterdag 14 november is de première.

Carmen Timisoara‘Een feest van herkenning’, noemt producent Agat Artists Management de productie van Carmen. En hoe kan het ook anders: er zijn maar weinig opera’s die zo vaak opgevoerd worden als Carmen.

De habanera, het toreadorlied, de roosaria van Don José; het zijn stuk voor stuk hits in het operarepertoire. Je zou denken dat men daar op een gegeven moment genoeg van krijgt, maar dat blijkt niet het geval.

De Roemeense Nationale Opera van Timisoara voegt namelijk in november een nieuwe reeks Carmens toe aan de vele die er al geweest zijn in Nederland. Op zaterdag 14 november begint het gezelschap een tournee van veertien voorstellingen in België en Nederland.

Het operagezelschap uit het westen van Roemenië toert sinds 1992 jaarlijks door Nederland. Het werd opgericht in 1946 en maakte een roerige geschiedenis door, met grote bloeiperioden maar ook zware financiële problemen.

Na de val van de Sovjet-Unie kroop het operahuis langzaam weer omhoog. In 2004 kreeg het de titel van ‘nationaal’ operahuis en inmiddels maakt het tournees door Oostenrijk, Spanje, België en Nederland.

Zie voor meer informatie over de Carmen-productie de website van impresariaat Ruud de Graaf.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.