Home » Binnenkort, Nieuws

Frommermann brengt FrommerKerst

29 november 2016

door

Frommermann gaat vanaf 9 december op tournee met de familievoorstelling FrommerKerst. De zes zangers zingen onder begeleiding van piano en gitaar en geregisseerd door Wimie Wilhelm zeer uiteenlopend kerstrepertoire. “Zo’n duizend jaar kerstmuziek komt voorbij”, belooft het ensemble.

Frommermann maakt zich op voor een FrommerKerst. (© Janita Sassen)

Frommermann maakt zich op voor een FrommerKerst. (© Janita Sassen)

FrommerKerst is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. De Frommermannen geven, met een vette knipoog, hun eigen kijk op allerlei kerstrepertoire; van gregoriaans tot George Michael, en van Mariah Carey tot Bert en Ernie. Zo klinkt ‘Es ist ein Ros entsprungen’, maar ook ‘Ik ben een kerstbal’, en worden er in een medley allerlei Disney-liedjes rond kerst samengesmeed. Voor de oudere bezoeker ontbreken de jazzy kerstklassiekers uit de jaren dertig en veertig niet. Meezingen mag.

De voorstelling wordt geregisseerd door Wimie Wilhelm, die voor het eerst met Frommermann samenwerkt. Wilhelm is bekend als actrice in Baantjer, Flikken Maastricht en Toren C.

Frommermann bestaat uit de tenoren Jan-Willem Schaafsma, Erik Slik en Sander de Jong, de baritons Mattijs van de Woerd en Jan Willem Baljet en de bas Martijn de Graaf Bierbrauwer. De begeleiding wordt verzorgd door gitarist Paul van Utrecht en pianist David Bollen.

De tournee met FrommerKerst begint op 9 december in Hoofddorp en doet daarna een groot aantal steden aan. De speelreeks eindigt in het Concertgebouw in Amsterdam, waar op 17, 27 en 29 december onder de alternatieve titel Jingle bells twee familievoorstellingen per dag worden gegeven.

Zie voor meer informatie de website van Frommermann.

Hieronder de trailer van de voorstelling:

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.