BinnenkortNieuws

Holland Opera herneemt Roodhapje

Na een succesvolle speelreeks rond kerst vorig jaar herneemt Holland Opera deze kerst zijn productie van Roodhapje. Na een groot aantal voorstellingen in de Veerensmederij in Amersfoort gaat de voorstelling vanaf 22 januari op tournee door het land.

RoodhapjeRoodhapje is een creatie van componist Steven Kamperman en librettist Joke Hoolboom (tevens regisseur). Het is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van Imme Dros. In de voorstelling ontmoet Roodkapje een wolf, die zo mooi en ontroerend over zijn land in het verre Noorden praat dat Roodkapje hem aanziet voor een dichter.

De rol van Roodhapje wordt vertolkt door Jolentha Zaat. De wolf wordt neergezet door Niek Idelenburg en Madieke Marjon zingt de grootmoeder. Tijdens de voorstellingen in Amersfoort werken afwisselend twee kinderkoren mee, bestaande uit leerlingen van Scholen in de Kunst in Amersfoort. De instrumentale begeleiding wordt verzorgd door Christiaan Saris (slagwerk) en Jurgen Burdorf (gitaar).

Hieronder de trailer en een kleine making-of-video van Roodhapje:

Roodhapje gaat op 24 december in première en is tot en met 8 januari in de Veerensmederij in Amersfoort te zien. Van 22 januari tot en met 14 mei zijn er voorstellingen door heel het land. Zie voor meer informatie de website van Holland Opera.

Vorig artikel

Stockhausens LICHT komt naar Amsterdam

Volgend artikel

Lang: oud worden met een gezonde stem

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.