BinnenkortNieuws

Rotterdams Opera Koor brengt Carmen

Het Rotterdams Opera Koor opent het nieuwe jaar op 7 januari met een uitvoering van Carmen van Georges Bizet in De Doelen in Rotterdam. Mezzosopraan Tania Kross zingt de titelrol.

Tania Kross zingt de rol van Carmen. (© Dik Nicolai)
Tania Kross zingt de rol van Carmen. (© Dik Nicolai)

Het Rotterdams Opera Koor (ROK) kent een decennialange traditie van nieuwjaarsconcerten in De Doelen. Voorheen bestonden de concerten uit fragmenten uit verschillende opera’s. In 2016 gooide het koor het roer om en besloot een volledige opera-uitvoering te verzorgen. Zo werd op 2 januari de opera Nabucco uitgevoerd, met bariton Bastiaan Everink in de hoofdrol.

Gezien het succes van het concert heeft het ROK besloten ook in 2017 een volledige opera te brengen. De keuze is op Carmen van Bizet gevallen. Naast Tania Kross in de titelrol treden tenor Charles Alves da Cruz (Don José), sopraan Gulnara Shafigullina (Micaëla), bariton Martijn Sanders (Escamillo), bariton Wiard Witholt (Dancaïro/Moralés), sopraan Charlotte Houberg (Frasquita), mezzosopraan Mylou Mazali (Mercédes), bariton Bora Balci (Zuniga) en tenor Glen Cunningham (El Remendado) aan. Edwin Rutten is te gast als verteller en presentator.

De concertante uitvoering wordt geleid door Ago Verdonschot. Behalve het ROK dirigeert hij het begeleidingsorkest Accompagnato en het projectkoor Zingen voor Kids.

Zie voor meer informatie over de uitvoering de website van het Rotterdams Opera Koor.

Vorig artikel

Petersens Lulu voor het nageslacht bewaard

Volgend artikel

Ernst Daniël Smid toert met Wiener Melange

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.