Binnenkort

Ernst Daniël Smid toert met Wiener Melange

Operazanger en presentator Ernst Daniël Smid gaat vanaf 3 januari op tournee met de voorstelling Wiener Melange. Samen met de solisten André Post, Karin Hertsenberg en Hildur Hafstad brengt hij een avond vol operetterepertoire.

Promobeeld van Wiener Melange.
Promobeeld van Wiener Melange.

Wenen is het uitgangspunt in Wiener Melange. De producent belooft een bruisende reis door de operettehoofdstad aan de hand van werk van onder anderen de familie Strauss, Franz Lehár, Robert Stolz, Emmerich Kálmán en Jacques Offenbach.

Ernst Daniël Smid presenteert de avond en treedt tevens op als solist. Daarbij wordt hij bijgestaan door de tenor André Post, bekend van vele voorstellingen in Nederland, sopraan Karin Hertsenberg, prijswinnares van Smids tv-programma Una Voce Particolare, en de IJslandse sopraan Hildur Hafstad. Sopraan Lilian Farahani, genomineerd voor de Schaunard Award van Place de l’Opera, zou in eerste instantie optreden, maar werd vervangen nadat ze een hoofdrol kreeg aangeboden in Il matrimonio segreto bij de Opéra national de Lorraine.

De begeleiding wordt verzorgd door het 24-koppige Wiener Strauss Ensemble onder leiding van Robert Jan Kramer. Verder is er inbreng van ballroomdansers.

Wiener Melange gaat op 3 januari in première in Capelle aan den IJssel en is tot en met 4 februari in een groot aantal theaters in het land te zien.

Zie voor meer informatie Wereldtheater.com.

Vorig artikel

Rotterdams Opera Koor brengt Carmen

Volgend artikel

Weekend Opera Utrecht brengt Onjegin

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.