Home » Binnenkort, Nieuws

Mozart Leeft! in Slot Zeist

Zeist21 januari 2017 Geen reacties

Op zaterdag 28 januari vindt in Slot Zeist het gekostumeerde familie-evenement Mozart Leeft! plaats. Honderden gasten hullen zich in achttiende-eeuwse kostuums en reizen met verschillende musici, acteurs en gezelschappen terug naar de pruikentijd van Mozart.

(© Nils van Houts)

(© Nils van Houts)

Mozart Leeft! is een initiatief van Tatiana Chevtchouk van Pianoschool Crescendo Music Amsterdam. Zij wil met het evenement kinderen en volwassenen op een feestelijke en onvergetelijke manier klassieke muziek laten beleven.

“Vanaf het moment dat de gasten per paardentram bij het slot arriveren, worden zij ondergedompeld in de wereld van Mozart met muziek, theater en dans”, vertelt Chevtchouk. “Het voelt als een sprookje. De dresscode is achttiende-eeuws; de tijd van wijde rokken, pijpenkrullen, schoenen met gespen, pruiken en poederdozen. In een baljurk of barokkostuum beweeg je anders en begrijp je opeens waarom de menuetten van Mozart zo gracieus zijn.”

Kinderen spelen Mozarts muziek en vertellen over zijn leven, violiste Marieke de Bruin en haar ensemble brengen een muziektheatervoorstelling over de genialiteit van de jonge Mozart, Ensemble Estrellita verzorgt operaentertainment en Frank Perenboom geeft workshops over dansen uit Mozarts tijd.

Acteur Jacques Riebeek loopt rond als Mozart. In de kelder vertelt zijn rivaal Antonio Salieri (acteur Fred Delfgaauw) zijn kant van het verhaal. Verder leert Nienke van Hassel over de etiquettes uit de tijd van Mozart en geeft het Babylon Quartet een aantal verrassingsoptredens.

Het evenement vindt op 28 januari van 13.00 tot 18.00 uur plaats in Slot Zeist. Zie voor meer informatie de website van Mozart Leeft!

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.