Home » Binnenkort

Mozarts meesterwerk trapt requiemserie af

Amsterdam27 november 2009

door

Het Mozarteumorchester Salzburg trapt op dinsdag 1 december de requiemserie van het Concertgebouw af met een uitvoering van het Requiem van Mozart. Het concert wordt aangevuld met Mozarts Maurerische Trauermusik en zijn symfonie nr. 25.

Het requiem van Mozart is één van de meest geliefde stukken die het Oostenrijkse wonderkind produceerde. Het was tevens het laatste dat hij de wereld naliet. Hij voltooide twee derde van de compositie. Na zijn dood maakten twee vrienden van hem het stuk af.

Het Mozarteumorchester uit Mozarts geboorteplaats Salzburg zal op 1 december het werk ten gehore brengen in Amsterdam. Het orkest staat onder leiding van Mark Wigglesworth. De Brit heeft zeker wat op met Mozart: hij debuteerde als operadirigent in 1991 met Così fan tutte en zijn debuut bij de Metropolitan Opera maakte hij in 2005 met Le nozze di Figaro.

De Nederlandse Judith van Wanroij zal de sopraan partij zingen. Van Wanroij studeerde in 2004 met onderscheiding af bij de Dutch National Opera Academy. Ze zingt veel in het buitenland, maar zal volgend jaar ook bij De Nederlandse Opera te zien zijn, in Don Chisciotte in Sierra Morena.

De Poolse contra-alt Ewa Wolak vervult de tweede vrouwenpartij. De ervaren Zwitser Jörg Dürmüller zingt tenor, James Creswell zingt bas.

Mozarts Maurerische Trauermusik en zijn symfonie nr. 25 zullen de uitvoering van het requiem flankeren.

Het concert begint om 20.15 in de Grote Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.