BinnenkortNieuws

Nieuwe Opera per Tutti in Boekmanzaal

Opera per Tutti presenteert op zondagmiddag 19 februari een nieuwe editie in de Boekmanzaal in Amsterdam. Vier zangers brengen onder pianobegeleiding fragmenten uit zes verschillende opera’s.

Mylou Mazali, artistiek leidster, tijdens een eerdere editie van Opera per Tutti. (© Eric van der Eijk)
Mylou Mazali, artistiek leidster, tijdens een eerdere editie van Opera per Tutti. (© Eric van der Eijk)

Opera per Tutti deelt zijn programma’s op in zes categorieën, met per categorie een andere opera. Op 19 februari wordt geput uit het repertoire van Rossini, Paisiello, Donizetti, Weber, Menotti en Verdi.

Het concert opent met fragmenten uit L’Italiana in Algeri, waaronder ‘Cruda sorte!’, gevolgd door de onbekende opera La Molinara van Paisiello, een componist die 94 opera’s schreef, en de bekende komedie Don Pasquale van Donizetti. Na de pauze volgen Der Freischütz van Weber, The Telephone van Menotti en Don Carlo van Verdi. Daarbij wordt The Telephone verbonden aan een moderne hit van Adele en mag bij de selectie uit Don Carlo meegezongen worden.

De cast voor deze Opera per Tutti bestaat uit sopraan Veerle Sanders, mezzosopraan Mylou Mazali, bariton Sinan Vural en bas Jaap Sletterink. Marta Liebana begeleidt op de piano.

Zie voor meer informatie de website van Opera per Tutti.

Vorig artikel

Echalaz zingt intense Butterfly in Brussel

Volgend artikel

Connolly: indrukwekkend en breekbaar

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.