BinnenkortNieuws

Staatsopera Tatarstan op tour met Butterfly

Puccini’s hartbrekende opera. Zo kondigt DommelGraaf een tournee van Madama Butterfly aan. De opera wordt vanaf 28 februari uitgevoerd door de Staatsopera van Tatarstan, die het werk in een traditionele enscenering giet.

Madama Butterfly - TatarstanMadama Butterfly ging in 1904 in wereldpremière in de Scala in Milaan. Het was niet direct een succes, maar na een paar aanpassingen van de componist veroverde het al snel overal ter wereld de harten van operaliefhebbers. Vandaag is de opera onverminderd populair. Recent brachten de Munt in Brussel en de Deutsche Oper am Rhein in Duisburg producties van de opera. Nu is het de beurt aan de Staatsopera van Tatarstan.

Het gezelschap uit Tatarstan, een autonome republiek binnen Rusland, bezoekt al meer dan twintig jaar ieder seizoen Nederland met een klassieke opera, gebracht in een klassieke enscenering. Solisten, koor en orkest zijn allemaal van het gezelschap afkomstig.

De tournee met Madama Butterfly begint op 28 februari in het Atlas Theater Emmen en eindigt op 26 maart in De Meervaart in Amsterdam. Een groot aantal theaters wordt bezocht. Zie voor meer informatie de website van DommelGraaf.

Vorig artikel

Met brengt nieuwe Rusalka in bioscoop

Volgend artikel

Seizoen De Nationale Opera 2017/2018

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. Stefan Caprasse
    20 februari 2017 at 15:47

    Blijkbaar een Butterfly-gekte! Eind vorig jaar bracht ook de Scala van Milaan een nieuwe produktie uit (in regie van Alvis Hermanis), die evenals de Carsen-produktie destijds in de Vlaamse Opera, de originele versie van 1904 gebruikt (die, zoals ik al zei zijn pluspunten heeft). Het zou interessant zijn mocht deze Scala-produktie op DVD verschijnen…