Home » Binnenkort, Nieuws

Twee operakoren in de Beurs van Berlage

Amsterdam13 maart 2017

door

Het Amsterdams Opera Koor en de Chorvereinigung Spandau uit Berlijn geven op 26 maart een gezamenlijk concert in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Op het programma fragmenten uit onder meer Norma, Nabucco, Die Zauberflöte en Lucia di Lammermoor.

Claudia Patacca soleert bij het concert.

Claudia Patacca soleert bij het concert.

Muziek verbindt. Dat is het motto van het optreden van de beide koren. Het Amsterdams Opera Koor bestaat al sinds 1950 en geeft ieder jaar minstens één groot concert. De Chorvereiniging Spandau heeft een geschiedenis van meer dan 150 jaar en treedt op verschillende locaties in Berlijn op. De samenwerking markeert de eerste keer dat het Amsterdams Opera Koor met een buitenlands koor samenwerkt.

In de Beurs van Berlage brengen de koren fragmenten uit de opera’s Norma van Bellini, I Lituani van Ponchielli, Nabucco en Luisa Miller van Verdi, Die Zauberflöte van Mozart, Prins Igor van Borodin en Lucia di Lammermoor van Donizetti. De dirigenten van de koren, Ago Verdonschot en Ulrich Paetzholdt, leiden het concert. Ardjoena Soerjadi begeleidt op de vleugel.

Ago Verdonschot zingt ook de solopartijen voor bariton tijdens het concert. Hij wordt vergezeld door sopraan Claudia Patacca, een bekende van het koor. Het programma wordt gepresenteerd door Quinty Trustfull, bekend als presentatrice van onder meer RTL Live.

Kaarten voor het concert kunnen worden besteld aan de kassa van de Beurs van Berlage of de website van de Beurs.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.