BinnenkortNieuws

DNOA brengt Bohème op Bredewegfestival

De Dutch National Opera Academy (DNOA) brengt op 26 april een ingekorte versie van La bohème op het Bredewegfestival in Amsterdam. Voormalig DNOA-directeur Alexander Oliver regisseert de openluchtvoorstelling.

Jeannette van Schaik zingt de rol van Mimì.
Jeannette van Schaik zingt de rol van Mimì.

Het Bredewegfestival wordt ieder jaar geopend met Opera op Straat. Voor de veertigste editie heeft het festival Puccini’s klassieker La bohème geprogrammeerd. Maria Riccarda Wesseling, directeur van DNOA, heeft de artistieke leiding in handen.

De cast bestaat hoofdzakelijk uit jonge talenten die momenteel de tweejarige masteropleiding van DNOA volgen. De hoofdrollen zijn bezet met sopraan Jeannette van Schaik (Mimì), tenor en DNOA-alumnus Elmar Gilbertsson (Rodolfo), sopraan en DNOA-gast Laetitia Gerards (Musetta) en bariton David Visser (Marcello).

DNOA werkt samen met musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest en zangers van het Nederlands Kamerkoor en het Koor van De Nationale Opera. Leonardo Sini dirigeert.

De uitvoering vindt plaats op een buitenpodium aan de Bredeweg, van 21.30 tot 22.30 uur. Bij slecht weer wordt de voorstelling verplaatst naar de Hofkerk. Na afloop is er een After Opera Party op het Hogewegplein.

Zie voor meer informatie de website van het Bredewegfestival.

Vorig artikel

Krassimira Stoyanova zingt verismo

Volgend artikel

Cité de l’Opera: Natalie, Jake en Renée

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.