BinnenkortNieuws

Opera Festa brengt Nabucco in Leiden

Opera Festa brengt op 27 en 28 mei een productie van Verdi’s Nabucco in de Stadsgehoorzaal in Leiden. Miranda Lakerveld voert de regie, Martijn Sanders zingt de titelrol.

Nabucco - Opera FestaOpera Festa is een jonge Leidse stichting, die opera dichter bij mensen wil brengen. Nabucco is de vierde productie van het gezelschap. Twee jaar geleden bracht Festa een productie van Cavalleria rusticana in de Pieterskerk in Leiden.

Nabucco is met zijn “prachtige aria’s en ensembles, en vooral indrukwekkende koren een ideaal werk om kennis te maken met opera”, aldus Opera Festa. Het werk van Verdi wordt tot leven gebracht in de Stadsgehoorzaal, waarbij “de zaal de arena is”.

Dirigent Wim Dijkstra staat voor het Musonia Ensemble, het Festa Operakoor en het AUK Kamerkoor. De cast bestaat uit operazangers als Charlotte Janssen (Abigaille), Bas Kuijlenburg (Zaccaria), Martijn Sanders (Nabucco), Gerben Houba (Ismaele) en Alfrun Schmid (Fenena). De Dansgroep BplusC draagt bij aan de regie van Miranda Lakerveld.

Er zijn uitvoeringen op 27 en 28 mei. Tickets zijn te bestellen via ticketkantoor.nl. Zie voor meer informatie over de productie de website van Opera Festa.

Vorig artikel

Operadagen 2017: Fortress Europe

Volgend artikel

Cité de l’Opera: Renée, Dima en Mark

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.