BinnenkortNieuws

Leiferkus en Golovneva geven liedrecital

Bariton Sergei Leiferkus en sopraan Olesya Golovneva geven op 26 mei een liedrecital in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. Begeleid door pianist Semyon Skigin brengen ze liederen van Tsjaikovski, Rachmaninov en Moessorgski.

Olesya Golovneva. (© Kerstin Kuehne)
Olesya Golovneva. (© Kerstin Kuehne)

“De rijkdom van de Russische liedkunst doet niet onder voor de Duitse, maar wereldwijd blijft het repertoire wel onderbelicht”, vindt het Muziekgebouw aan ’t IJ. Het recital van Leiferkus en Golovneva – twee artiesten die het Russische lied in hun genen hebben zitten – moet daar verandering in brengen.

Sergei Leiferkus is een vedette in de operawereld. De afgelopen weken was hij nog te zien bij De Nationale Opera in de opera A Dog’s Heart. Golovneva is een flink stuk jonger, maar heeft haar naam inmiddels gevestigd, onder meer bij de Bayerische Staatsoper in München.

De twee zangers hebben gekozen voor liederen uit de negentiende en twintigste eeuw, van de hand van Tsjaikovski, Rachmaninov en Moessorgski. De selectie uit Tsjaikovski’s oeuvre is het grootste, de inbreng van Moessorgski bestaat uit de Liederen en dansen van de dood, uitgevoerd door Leiferkus. “Een bijzondere belevenis om de liederen te horen zingen door wereldvocalisten die het Russisch als moedertaal hebben. Authentieker kan niet”, belooft het Muziekgebouw.

Het recital begint om 20.15 uur en maakt deel uit van de Serie Grote Zangers. Om 19.30 uur verzorgen tenor Mitch Raemaekers en pianist William Shaw een voorprogramma.

Zie voor meer informatie de website van het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Vorig artikel

Groissböck en Garanča top in Rosenkavalier

Volgend artikel

Het Kanaal biedt scherp drama

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.