Home » Achtergrond, Binnenkort, Buitenland

Cité de l’Opera: Catriona, Diana en Sarah

20 juni 2017 3 reacties

Het grote operanieuws leest u dagelijks op Place de l’Opera. Naast dat nieuws is er een voortdurende stroom van berichten via Twitter en andere sociale media. Vaak relevant, soms alleen amusant, maar meestal de moeite waard om er kennis van te nemen. Cité de l’Opera houdt het allemaal voor u bij. Deze week aflevering 94.

Heeft al dat werken wel zin?
Bariton Christopher Maltman werpt een met dit weer extra urgente vraag op aan de hand van een filmpje.

Uit de eerste hand
Roberto Alagna, in Londen voor L’elisir d’amore, is dapper: hij vertelt zelf in een video dat hij niet kan zingen die avond.

Herr Simon John Keenlyside
Zangers wijden hun leven aan de kunst om met hun stem een complete concertzaal te vullen. Toch is één van de ultieme erkenningen de titel Kammersänger. Simon Keenlyside is één van de weinige Britse Kammersänger, meent collega Bryn Terfel.

Damrau in de bakken
De tijd dat in een echte winkel fysieke cd’s lagen, lijkt bijna voorbij. Maar het chique warenhuis Ludwig Beck in München maakte een grootse presentatie van de nieuwe van Damrau.

Als ze je naam maar goed schrijven
Er zal toch niet per ongeluk in het Russisch Lestyn Davies staan?

Louise won
Voor zover dat iets zegt, was de Britse sopraan Louise Alder op Twitter favoriet in de Cardiff Singer of the World-competitie. Ze won de publieksprijs.

https://twitter.com/S_H_Crawford/status/876549727248158721

Dark Horse
Catriona Morison won afgelopen weekend de juryprijs van Cardiff Singer of the Year.

#TeamAlder
We vermoeden dat achter het account OperaCabbie niet een taxichauffeur schuilgaat, maar een zanger die er schik in heeft in plat Londens commentaar te geven. Hij viel bijna stil bij het optreden van Louise Alder.

Gens in Parijs
Sopraan Véronique Gens, vorige week geïnterviewd door Place de l’Opera, was in Parijs voor een recital in het Théâtre des Bouffes du Nord. De recensent van het Franse Forum Opéra vond Gens met haar begeleidster Susan Manoff “sensible, amusant et émouvant”.

Eva en Iréna
Afgelopen zondag waren twee beroemde zangeressen jarig: Eva Marton en Iréne Theorin. Zelfde geboortedag, ander jaartal, maar een deels parallelle carrière.

En waar is Benjamin?
Tenor Benjamin Bernheim, die eigenlijk gepland stond in Salome bij De Nationale Opera, kwam niet naar Amsterdam omdat de rol niet goed paste in zijn vocale ontwikkeling. Hij was in Letland, bij de president.

https://twitter.com/ben_bernheim/status/876550191406624770

Dame Sarah
Mezzosopraan Sarah Connolly was reeds Commander of the British Empire en werd bij gelegenheid van de verjaardag van koningin Elizabeth bevorderd tot Dame Commander of the Order of the British Empire.

De deputy stage manager (DSM) van Glyndebourne, verantwoordelijk voor alle calls en cues voor en tijdens een voorstelling, paste het call-lijstje meteen aan nadat het nieuws over de Dame bekend werd.

https://twitter.com/GFOPromptDesk/status/876113268959584256

Dame of Sir?
Het lot van mezzo’s als Sarah is dat ze veel ‘Hosenrollen’ zingen. Emilie Renard dacht even door.

Commandant Gerald
Terwijl Sarah Connolly haar titel van Commander mocht inruilen voor die van Dame, kreeg Gerald Finley die onderscheiding.

Een erevinkje
De Britse onderscheidingenregen ging aan Joseph Calleja voorbij. Maar hij ontving het felbegeerde blauwe vinkje, het bewijs dat hij echt bestaat op Twitter.

Heleen schreef libretto
Het lijkt erop dat AEX er gaat komen.

Binnenkort in Covent Garden
Maria Agresta zingt Desdemona in de komende productie van Otello in Londen, naast Jonas Kaufmann. Ze vindt de muziek van Bellini en Donizetti de ideale voorbereiding op Verdi.

Sergei Ivanovich allergisch
Gelukkig zijn echte operazangers een stuk interessanter.

https://twitter.com/GarsingtonOpera/status/876935225791586305

door

3 reacties »

  • Maarten-Jan Dongelmans zei:

    Gelukkig zijn er nog wel degelijk klassieke cd-winkels in Nederland en komt er af en toe nog eentje bij (bijv. Het Colofon Arnhem, met ook een ruime sortering aanbiedingen). Ludwig Beck in Muenchen is nog steeds een paradijs voor shoppers maar heeft de afgelopen jaren wel aan kwantiteit ingeboet. Wie toch in de Beierse hoofdstad is, moet beslist eens gaan kijken in het rommelige maar ruim gesorteerde winkeltje Zauberfloete, vlak bij het historische Hofbrauhaus.

  • Ben Siebers zei:

    Dank voor de tip heer Dongelmans. Ga in München altijd wel even bij Ludwig Beck kijken en zal nu (in juli) ook even het winkeltje Zauberfloete bezoeken.

  • Maarten-Jan Dongelmans zei:

    Het met stapels cd’s volgestouwde winkeltje is te vinden tussen de chique Maximilianstrasse en het Hofbrauhaus. Viel Spass beim stoebern!

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.