BinnenkortNieuws

Wonderfeel maakt zich op voor derde editie

Ruim driehonderd musici zijn van 21 tot en met 23 juli present op de derde editie van Wonderfeel in natuurgebied Schaep en Burgh in ‘s-Graveland. Onder hen een flink aantal Nederlandse zangeressen.

Beeld van Wonderfeel 2016. (© Foppe Schut)

Wonderfeel is het grootste buitenfestival voor klassieke muziek. Het brengt in drie dagen tijd zo’n honderd concerten, aangevuld met documentaires, poëzie, natuurexcursies en kinderactiviteiten. Rollende keukens zorgen voor eten en drinken. “Een totaalbeleving voor culturele alleseters en liefhebbers van (klassieke) muziek”, zo noemt de organisatie het zelf.

Iedere dag zijn er van 12.00 uur tot middernacht programma’s te beleven op de zeven podia van het festival, samengesteld door mensen als Floris Kortie van Podium Witteman, Shane Burmania van het Muziekgebouw aan ’t IJ en Korzo en Masa Spaan van De Vereeniging.

Vocaal is er veel te beleven, met name op de zaterdag. Een overzicht van de vocale programmaonderdelen:

Een groep musici onder wie mezzosopraan Antje Lohse brengt de voorstelling Menschen-Worte, gebaseerd op het werk van beeldend kunstenaar en dichter Hans Arp. De regie komt van Marc Pantus, Astrid Kruisselbrink verzorgt de compositie. Vrijdag 21 juli, 20.00 uur, podium Ongehoord.

Zangeres Nora Fischer brengt samen met gitarist Marnix Dorrestein oude muziek van onder anderen Monteverdi, Purcell en Dowland op een hedendaagse manier. Vrijdag 21 juli, 21.45 uur, podium Ongehoord.

Sopraan Johannette Zomer brengt met Fred Jacobs (luit en theorbe) een programma met oude muziek van onder anderen Caccini, Lambert, Lanier en Purcell. Zaterdag 22 juli, 15.15 uur, podium SOLO+.

Mezzosopraan Christianne Stotijn en pianist Joseph Breinl brengen muziek van Amerikaanse en Engelse grootheden uit de twintigste eeuw. Zasterdag 22 juli, 16.00 uur, podium Het Veld.

Drie jonge Nederlandse talenten – sopraan Laetitia Gerards, bariton Raoul Steffani en pianist Ramon van Engelenhoven – brengen evergreens uit het opera- en operetterepertoire. Wonderfeel neemt het een “must-see voor operafans”. Zaterdag 22 juli, 17.00 uur, podium Weeshuis van de Hits.

Mezzosopraan Adèle Charvet en pianist Florian Caroubi – winnaars van het vijftigste Internationaal Vocalisten Concours – brengen rond het thema ‘Duft’ een recital met muziek van onder anderen Liszt, Schumann en Fauré. Zaterdag 22 juli, 19.15 uur, podium SOLO+.

Mezzosopraan Cora Burggraaf en pianist Hans Eijsackers brengen een programma dat geïnspireerd is door The Artist is Present van performance-kunstenares Marina Abramovich. Burggraaf nodigt mensen uit het publiek bij zich aan tafel en zingt hen wat toe, helemaal afhankelijk van de situatie. Zaterdag 22 juli, 20.00 uur, podium Ongehoord.

Mezzosopraan Rosanne van Sandwijk viert oud en nieuw: oude muziek van een componist als Mozart, nieuwe muziek van een componist als Michel van der Aa. Ze wordt begeleid door piano, altviool, contrabas en klarinet. Zondag 23 juli, 16.00 uur, podium Het Veld.

Voor Wonderfeel kun je een dagkaart of een driedagenkaart kopen. Overnachten kan bij diverse hotels en B&B’s in de buurt. Voor kinderen en jongeren t/m 18 jaar is het festival gratis.

Zie voor meer details en een overzicht van het volledige programma de website van Wonderfeel.

Hieronder de trailer van dit jaar:

Vorig artikel

De andere Salome: Hérodiade

Volgend artikel

Aylin Sezer zingt eerste Violetta in Spanga

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.