Home » Binnenkort, Nieuws

Museum Van Loon brengt Docteur Miracle

Amsterdam1 augustus 2017

door

Opera in de tuin van Museum Van Loon: het is een onmisbaar onderdeel geworden van het Grachtenfestival. Deze zomer brengt het museum Le Docteur Miracle, een operette van Georges Bizet, vertaald in het Nederlands.

In de tuin van Museum Van Loon wordt iedere zomer een opera opgevoerd. (© Ronald Knap)

Georges Bizet componeerde Le Docteur Miracle toen hij 18 jaar was. Het werk was bedoeld voor een prijsvraag, uitgeschreven door Jacques Offenbach. Bizets muziek op het libretto van Ludovic Halévy en Léon Battu bezorgde hem een gedeelde eerste plaats met Charles Lecocq. De opera ging in 1857 in première in het Théâtre des Bouffes-Parisiens.

Le Docteur Miracle gaat over een keurig, wat vastgeroest gezin. De vader is burgemeester, de moeder zorgt voor het huishouden, de dochter doet haar best op school. Hun leven wordt echter op z’n kop gezet door een jongeman die in verschillende vermommingen (demonstrant, paranormaal genezer, personal assistant) de dochter probeert te versieren.

Regisseur en pianist Jeroen Sarphati heeft de Franse operette vertaald in het Nederlands en in een eigentijds jasje gestoken. De rollen worden vertolkt door sopraan Laetitia Gerards, mezzosopraan Esther Kuiper, tenor Marcel Reijans en bariton Willem de Vries.

Le Docteur Miracle gaat op 10 augustus, nog voor de officiële start van het Grachtenfestival, in première. Daarna zijn er van 12 tot en met 15 augustus dagelijks voorstellingen om 17.00 en 19.30 uur.

Zie voor meer informatie de websites van Museum Van Loon en het Grachtenfestival.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.