BinnenkortNieuws

Wilmering brengt Grenze(n)loos

Bariton Michael Wilmering, danser Ahmad Joudeh en pianist Kanako Inoue brengen op zondag 13 augustus de voorstelling Grenze(n)loos in het Compagnietheater in Amsterdam, in het kader van het Grachtenfestival. Onderdeel van de voorstelling is een nieuw lied van Monique Krüs.

Michael Wilmering. (© Paul Sijm)

Grenze(n)loos gaat over een Syriër en een Colombiaan, ieder geworteld in zijn eigen geschiedenis, vreemdeling bij aankomst. “De voorstelling vertoont een palet aan culturen en muzikale stijlen, waaruit blijkt dat muziek over alle grenzen heen hoop, troost en vreugde kan brengen”, aldus het Grachtenfestival.

De voorstelling is gemaakt door choreograaf Peter Leung en regisseur Monique Wagemakers. De Nederlandse componiste Monique Krüs heeft een nieuw Nederlandstalig lied gecomponeerd.

Michael Wilmering timmert flink aan de weg de laatste tijd. Hij trad op bij onder meer De Nationale Opera en de Oper Stuttgart en is dit jaar genomineerd voor de GrachtenfestivalPrijs.

Voor het lied van Monique Krüs schreef hij zelf de tekst. Een fragment:

“In muziek ontvlamt een vonk,
in de tempel van ons diepste zijn.
Alle stenen van licht,
stralen in een samen zijn.
Laat dit licht naar elkaar schijnen, alleen zo is alles grenzeloos.”

Grenze(n)loos werd ontwikkeld op initiatief van het Internationaal Vocalisten Concours (IVC). Het concours wil graag een schakel zijn tussen opleiding van vakuitoefening. In dat kader vroeg het IVC bariton Michael Wilmering om in samenwerking met het concours een programma te ontwikkelen dat recht doet aan de vernieuwing en actualisering van het traditionele liedrecital. Wilmering koos voor medewerking van een danser, choreograaf, regisseur en pianiste.

De voorstelling gaat op zondag 6 augustus in première op het Theaterfestival Boulevard in Den Bosch, wordt op zondag 13 augustus gespeeld in het Compagnietheater in Amsterdam tijdens het Grachtenfestival en is ook in 2018 enkele malen te zien.

Zie voor meer informatie over Grenze(n)loos de websites van het IVC en het Grachtenfestival.

(Herziene versie van dit bericht dd. 4 augustus).

Vorig artikel

Museum Van Loon brengt Docteur Miracle

Volgend artikel

Belgische producties toegevoegd aan agenda

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.