BinnenkortNieuws

ROH opent bioscoopseizoen met Zauberflöte

Het Royal Opera House in Londen opent zijn bioscoopseizoen op 20 september met een live-vertoning van Die Zauberflöte van Mozart. David McVicar verzorgt een klassieke enscenering, Julia Jones staat op de bok.

Sopraan Siobhan Stagg zingt Pamina.

Die Zauberflöte behoort tot de meest uitgevoerde opera’s ooit. Mozarts partituur laat dan ook niets te wensen over: beroemde aria’s, lyrische liefdesduetten, volksliedachtige deuntjes, solo’s vol vocaal vuurwerk. Tot de highlights behoren ‘Dies Bildnis ist bezaubernd schön’, ‘Ach, ich fühl’s’ en natuurlijk de halsbrekende solo ‘Der Hölle Rache’ van de Koningin van de Nacht.

De Schotse regisseur David McVicar verzorgt in Londen een klassieke enscenering, met evenveel oog voor zowel de ernst als de humor van Mozarts werk. McVicar werkt samen met Julia Jones, een Britse dirigente die eerder dit jaar Don Giovanni leidde bij de Nederlandse Reisopera.

De rol van Pamina wordt vertolkt door de Australische sopraan Siobhan Stagg, die in januari dit jaar bij De Nationale Opera debuteerde in Die Entführung aus dem Serail. Haar geliefde Tamino wordt gezongen door Mauro Peter. Roderick Williams is Papageno, Mika Kares zingt Sarastro en Sabine Devieilhe treedt op als de Koningin van de Nacht.

De voorstelling duurt ruim drie uur en is in Nederland te zien in 59 bioscopen. Zie voor meer informatie www.royaloperahouse.nl.

Vorig artikel

Van Schaik en Treurniet in halve finale IVC

Volgend artikel

Korngold en zijn Wunder der Heliane

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.