AchtergrondBinnenkort

Van Schaik en Treurniet in halve finale IVC

De Nederlandse sopranen Jeannette van Schaik en Nikki Treurniet zingen dinsdag in de halve finale van het Internationaal Vocalisten Concours (IVC) in Den Bosch. Ze behoren tot de 21 zangers die afgelopen weekend de eerste ronde overleefden.

Jeannette van Schaik. (© Marleen Dalhuijsen)

54 zangers namen dit weekend deel aan de eerste ronde van het IVC, dat dit jaar gewijd is aan opera en oratorium. De jury, met onder anderen Cheryl Studer, Sergej Leiferkus, Jesús Iglesias Noriega en Eva Wagner-Pasquier, koos 21 halvefinalisten.

Met drie Chinezen, zes Zuid-Koreanen, een Japanner, een Filipijn en een Indonesiër (de in Nederland gevestigde tenor Satriya Krisna) is Azië goed vertegenwoordigd. De Chinese tenor Yongxi Chen is met 24 jaar de jongste halvefinalist.

De halve finale vindt op dinsdag 12 september plaats in het Theater aan de Parade in ‘s-Hertogenbosch. Het begint om 11.00 uur en duurt tot ongeveer 19.15 uur. De halve finale is toegankelijk voor publiek. Een dagkaart kost 21 euro.

Op woensdag 13 september zullen vier halvefinalisten te horen zijn in het Radio 4-programma Opium op 4. Op dezelfde dag geven Mitsuko Shirai en Hartmut Höll een liedrecital en masterclass in het Theater aan de Parade. Later in de week volgen masterclasses van Jennifer Larmore, Sergej Leiferkus en Cheryl Studer. De finale van het IVC vindt plaats op zaterdag 16 september in Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven.

Zie voor meer informatie de website van het Internationaal Vocalisten Concours. Lees ook het uitgebreide interview dat Place de l’Opera onlangs met halvefinaliste Jeannette van Schaik had.

Vorig artikel

Aangrijpend realisme in La forza del destino

Volgend artikel

ROH opent bioscoopseizoen met Zauberflöte

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.