BinnenkortNieuws

Padmore en Cooper geven liedrecital

Tenor Mark Padmore en pianiste Imogen Cooper geven op dinsdag 7 november een liedrecital in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Ze brengen muziek van Schumann, Fauré en Hahn, op poëzie van Justinus Kerner en Paul Verlaine.

Mark Padmore. (© Marco Borggreve)

Padmore en Cooper komen beiden uit Londen en koesteren beiden een grote liefde voor het liedgenre. Hun concert in Amsterdam draait in het eerste deel om Robert Schumanns toonzetting van twaalf gedichten van Justinus Kerner (1786-1862), behalve dichter ook arts en auteur van medische teksten.

Het tweede deel van het recital is geheel Frans en draait om de poëzie van Paul Verlaine (1844-1896). Van Gabriel Fauré klinken twee van de Cinq mélodies de Venise en de negendelige cyclus La bonne chanson. Voor beide composities gebruikte Fauré een techniek waarmee hij door de liederen heen telkens dezelfde muzikale thema’s liet terugkeren.

Ook op teksten van Verlaine zijn de Chansons grises van Reynaldo Hahn. Padmore en Cooper voeren vijf van de zeven uit. Hahn was pas 19 jaar toen hij de serie componeerde, maar kreeg de dichter met zijn muziek aan het huilen.

Het recital van Padmore en Cooper begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Leonore 1805 verdient ereplek

Volgend artikel

Arcayürek debuteert met Schubert-cd

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.