BinnenkortNieuws

Scapino Ballet op tournee met Scala

Scapino Ballet Rotterdam gaat op tournee met de barokvoorstelling Scala, een vervolg op de productie Pearl uit 2011. Barokensemble Combattimento verzorgt de begeleiding.

Scène uit Scala. (© Jochem Jurgens)

Scala begint waar Scapino’s vorige barokvoorstelling Pearl eindigde. In Scala creëert choreograaf Ed Wubbe een fictieve hofhouding die elkaar letterlijk dicht op de huid zit. De voorstelling brengt “de pracht en praal, de decadentie en de sensualiteit van de barok” tot leven.

Tien musici van Combattimento begeleiden de voorstelling. Ze worden vergezeld door twee operazangers. Alt Kaspar Kröner en sopraan Cristina Grifone wisselen alt Marianne Dijkhuizen en sopraan Lucie Chartin af.

Voor de voorstelling wordt muziek van Albicastro, Ferrandini, Muffat, Scarlatti, Vivaldi en Händel gebruikt. Daaronder een fragment uit de eerste akte van Händels opera Giulio Cesare.

Scala ging op 7 december in première in Rotterdam. Deze week begon de tournee, die nog tot en met 25 maart een groot aantal theaters aandoet.

Zie voor meer informatie de website van Scapino Ballet Rotterdam.

Vorig artikel

Deckers Lulu blijft Weens publiek fascineren

Volgend artikel

Thema Operadagen 2018: Heldenmoed

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.