Binnenkort

Thema Operadagen 2018: Heldenmoed

De dertiende editie van Operadagen Rotterdam (18 t/m 27 mei 2018) draait om ‘Heldenmoed’. Er zijn ruim honderd voorstellingen op tal van locaties in Rotterdam. De kaartverkoop voor de eerste voorstellingen is van start gegaan.

De voorstelling Earth Diver, eerder te zien bij de Ruhrtriennale 2016, opent de dertiende editie van Operadagen Rotterdam. (© Jochen Tack)

Het thema ‘Heldenmoed’ is onderdeel van het overkoepelende, vierjarige thema ‘Lost & Found’, dat Operadagen Rotterdam in mei dit jaar lanceerde. Onder de noemer ‘Heldenmoed’ wil het festival verhalen brengen over “de onvermijdelijke uitdagingen en beproevingen tijdens iedere heldentocht”.

Het volledige festivalprogramma wordt tijdens een kick-off op 15 maart uit de doeken gedaan, maar donderdag werden alvast een paar producties onthuld, waarvoor inmiddels kaarten gekocht kunnen worden. Daaronder de openingsvoorstelling Earth Diver, een muziektheatraal spektakel over een samenleving in crisis, met barokmuziek door Chorwerk Ruhr.

Operadagen belooft verder “internationale topproducties, moderne klassiekers en spraakmakend nieuw werk van jong talent”. Zo keren Leonardo García Alarcón en Cappella Mediterranea terug naar Rotterdam. Na Amore Siciliano (2016) en L’Orfeo (2017) brengen ze nu Carmina Latina, een productie over culturele uitwisseling in tijden van kolonisatie en onderdrukking.

Sinfonietta Riga, violist Joseph Puglia en sopraan Charlotte Riedijk brengen De Christina Cyclus van Klas Torstensson en het Orkest van de Achttiende Eeuw en Cappella Amsterdam voeren onder Daniel Reuss Ein deutsches Requiem van Brahms uit. Voor al deze voorstellingen is de kaartverkoop al begonnen.

Tijdens het festival is voor de tweede keer sinds 2010 een delegatie van Opera Europa aanwezig. Ze komen bijeen voor gesprekken en presentaties rondom ‘Samenwerking tussen kleinere operagezelschappen en grote operahuizen en -festivals’.

Zie voor meer informatie de website van Operadagen Rotterdam.

Vorig artikel

Scapino Ballet op tournee met Scala

Volgend artikel

Opera in de media: week 51

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.