Home » Binnenkort

Weekend Opera Utrecht brengt Tosca

Utrecht28 december 2017 Geen reacties

Weekend Opera Utrecht brengt op 7 januari met zijn eigen symfonieorkest, het Nederlands Concertkoor, het Utrechts Kinderkoor en een volledig Nederlandse cast de opera Tosca van Puccini in de Grote Zaal van TivoliVredenburg in Utrecht.

Francis van Broekhuizen zingt de hoofdrol in deze eenmalige Tosca. (© Merlijn Doomernik)

Weekend Opera Utrecht brengt ieder jaar één opera in één weekend. De cast, de koorleden en de musici studeren in slechts één weekend een complete opera in en voeren die voor groot publiek uit. Door de vrijwillige inzet van professionals en vergevorderde amateurs kan de toegangsprijs bijzonder laag gehouden worden.

Dit jaar is gekozen voor Puccini’s klassieker Tosca, een drama over hartstocht, jaloezie en verraad. Radio 4-presentator Ab Nieuwdorp vertelt het verhaal bij de muziek, dirigent en initiatiefnemer Jan van Maanen heeft de muzikale leiding.

Voor de solorollen zijn bekende Nederlandse operazangers geëngageerd. Francis van Broekhuizen zingt de rol van Floria Tosca, de diva die door haar gepassioneerde liefde voor Cavaradossi in de problemen komt. Haar geliefde wordt vertolkt door Morschi Franz en Bas Kuijlenburg zingt de duistere politiechef Scarpia. Andere rollen zijn er voor Pieter Hendriks, Martin van Os en Onno Kleyn.

De uitvoering van Tosca vindt plaats in TivoliVredenburg op zondag 7 januari om 14.30 uur. Zie voor meer informatie de website van Weekend Opera Utrecht.

Hieronder de promovideo voor Tosca:

Tosca door Weekend Opera Utrecht

Dus dít waren Jan van Maanen en Ab Nieuwdorp aan het doen in TivoliVredenburg! Ze vertellen je over de gevaarlijke (!) opera Tosca, een opera vol liefde, passie, verraad en… een trampoline?→ bit.ly/WOU2018

Geplaatst door Weekend Opera Utrecht op dinsdag 19 december 2017

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.