Binnenkort

Nora Fischer te gast in serie Rising Stars

Zangeres Nora Fischer is op woensdag 7 februari te gast in de serie Rising Stars van het Concertgebouw in Amsterdam. Samen met pianist Daniël Kool en theorbe-speler Mike Fentross brengt ze repertoire van onder anderen Messiaen en Monteverdi.

Nora Fischer. (© Marco Borggreve)

De belangrijkste muziekpodia van Europa, verenigd in de European Concert Hall Organisation, nomineren ieder jaar zes solisten en ensembles die op tournee gaan langs alle deelnemende zalen. Dit jaar is Nora Fischer één van de talenten.

Fischer staat bekend als een zangeres wier optredens niet onder één noemer te vatten zijn. De afgelopen jaren liet ze op de Nederlandse tonelen van zich horen in zeer uiteenlopende producties. Haar recital in het Concertgebouw reflecteert de “volle bandbreedte” van haar kunnen, zo belooft de concertzaal.

Het concert combineert vroege barok met muziek van vandaag. Van Monteverdi klinken onder meer fragmenten uit de opera’s Orfeo en L’incoronazione di Poppea, van Messiaen worden delen uit de Poèmes pour Mi uitgevoerd en van Poulenc zingt Fischer La courte paille, een cyclus van zeven liederen op teksten van Maurice Carême.

Onderdeel van de samenwerking tussen de Europese muziekzalen is dat de jonge talenten elk een nieuwe compositie krijgen, speciaal voor hen geschreven. Fischer zingt de Nederlandse première van A Wine Flows Within Me van de jonge componist Morris Kliphuis.

Zie voor het volledige programma en meer informatie over het concert de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Frankfurt brengt geslaagde Iwan Sussanin

Volgend artikel

Oude tijden herleven in Hamlet

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.