Binnenkort

Royal Opera House speelt Tosca in bioscoop

Na onlangs de Metropolitan Opera brengt nu ook het Royal Opera House live een productie van Tosca in de bioscoop. De voorstelling op 7 februari wordt geregisseerd door Jonathan Kent en gedirigeerd door Dan Ettinger. Adrianne Pieczonka is Tosca.

Adrianne Pieczonka. (© Bo Huang)

Tosca is één van Giacomo Puccini’s bekendste en meest opgevoerde opera’s. Operabase.com vermeldt alleen al in het huidige seizoen ruim 110 producties in meer dan 100 steden.

Onlangs vertoonde de Metropolitan Opera in New York zijn nieuwe productie van de opera in bioscopen over de hele wereld. Regisseur David McVicar koos voor een traditionele benadering, waarbij hij het Rome van rond 1800 zo realistisch mogelijk tot leven wekte.

Regisseur Jonathan Kent kiest bij het Royal Opera House voor een vergelijkbare aanpak. Ook hij laat tijd en plaats van het verhaal onveranderd. Daarbij geeft hij veel aandacht aan de explosieve politieke situatie en de emoties tussen de drie hoofdpersonen.

De titelrol wordt vertolkt door Adrianne Pieczonka, een Canadese sopraan die tot de crème de la crème in haar stemvak behoort. Ze staat tegenover de bekende tenor Joseph Calleja als Cavaradossi en de Canadese bariton Gerald Finley als Scarpia.

Tosca is bij tientallen bioscopen in Nederland te zien. Zie voor een overzicht www.royaloperahouse.nl.

Vorig artikel

Meeslepende Rake’s Progress bij DNO

Volgend artikel

Matinee doet Verdi's geestelijke opera recht

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.