Home » Binnenkort

Orkest van het Oosten toast met Fledermaus

28 december 2009 Geen reacties

Het Orkest van het Oosten opent het nieuwe jaar met een productie van Die Fledermaus. Het orkest zal onder leiding van Jan Willem de Vriend vijfmaal de operette van Johann Strauss ten gehore brengen, in semiscenische setting van Elsina Jansen.

Het Orkest van het Oosten beschouwt Die Fledermaus als ‘een muzikale toast op het nieuwe jaar’. Samen met negen solisten en het koor Consensus Vocalis zal het orkest onder leiding van Jan Willem de Vriend de operette van Strauss opvoeren in vijf steden, om te beginnen in Hengelo op Nieuwjaarsdag.

Elsina Jansen geeft de productie een semiscenisch jasje mee. Jansen regisseerde vorig seizoen onder meer Così fan tutte bij de Dutch National Opera Academy en Les aventures du Roi Pausole bij Opera Trionfo.

Onder de solisten bevinden zich bekende Nederlandse namen als Claudia Patacca (Rosalinde), André Post (Alfred), Robbert Muuse (Dr. Falke) en Edwin Rutten (Frosch).

De Belgische sopraan Ilse Eerens zingt Adèle. Eerens kreeg onlangs zeer lovende reacties op twee optredens bij de ZaterdagMatinee, in Pelléas et Mélisande en Guillaume Tell.

Zie voor meer informatie over deze productie en voor speeldata de website van het Orkest van het Oosten.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.