BinnenkortBuitenland

Luikse opera brengt Aubers Domino Noir

De Opéra Royal de Wallonie in Luik brengt vanaf 23 februari vijf voorstellingen van Daniel Aubers onbekende opéra comique Le domino noir. De regisseurs Christian Hecq en Valérie Lesort maken met de productie hun debuut in Luik.

Le domino noir was één van Aubers succesvolste opera’s. Het werd na de wereldpremière in 1837 meer dan duizend keer uitgevoerd, waaronder al in 1838 in Luik. In de twintigste eeuw werd het werk echter vergeten. De afgelopen twintig jaar werd het één keer opgevoerd, in 2003 in Venetië.

Luik brengt een nieuwe productie, in samenwerking met de Opéra Comique, waar de opera in wereldpremière ging. Voor de regie zijn de Belgische acteur en komiek Christian Hecq en beeldend kunstenaar Valérie Lesort gevraagd. Zij werken samen met dirigent Patrick Davin.

Le domino noir is een komedie die zich afspeelt in Madrid. Angèle is een novice uit een aristocratische familie. Ze vermomt zichzelf om een bal van de koningin van Spanje te kunnen bezoeken, waar ze de knappe Horace ontmoet. Na de nodige verwikkelingen keert ze terug in het klooster en legt haar geloften af. Maar dan bevrijdt de koningin haar van haar verplichtingen en gunt haar de man die ze wil: Horace.

Anne-Catherine Gillet vertolkt de rol van Angèle en Cyrille Dubois zingt Horace. Verder in de cast onder anderen Antoinette Dennefeld (Brigitte), François Rougier (Juliano) en Laurent Kubla (Gil Perez).

Le domino noir gaat op 23 februari in première en is tot en met 3 maart vijf keer te zien. Zie voor meer informatie de website van de Opéra Royal de Wallonie.

Vorig artikel

Haitink dirigeert Brahms in Matinee

Volgend artikel

Met presenteert bioscoopseizoen 2018/2019

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.