Binnenkort

ROH brengt Kosky’s Carmen in bioscoop

Zestig bioscopen in Nederland vertonen op dinsdag 6 maart live de bekende opera Carmen in een productie van het Royal Opera House in Londen. De regie komt van Barrie Kosky, Anna Goryachova zingt de titelrol.

Anna Goryachova als Carmen. (© ROH 2017 / Bill Cooper)

Carmen van Georges Bizet staat steevast in de top vijf meest uitgevoerde opera’s. De première in 1875 was geen doorslaand succes, maar daarna werd het werk ongekend populair, mede door de beroemde solo’s als de Habanera van Carmen en het lied van de toreador. Bij het Royal Opera House was Carmen al meer dan vijfhonderd keer te zien.

De productie van Barrie Kosky, chef van de Komische Oper Berlin, stamt uit 2016 en is allerminst traditioneel. Interessant genoeg voegt de regisseur muziek toe die in de meeste uitvoeringen van Carmen weggelaten wordt.

De hoofdrol wordt vertolkt door de Russische Anna Goryachova, die haar debuut maakt bij de Royal Opera. Ze zong de rol van Carmen eerder in Berlijn en Antwerpen. In Amsterdam is ze bekend van optredens in Pique Dame en Il viaggio a Reims.

De rol van Don José wordt gezongen door tenor Francesco Meli. Kostas Smoriginas kruipt in de huid van de toreador Escamillo en Kristina Mkhitaryan zingt Micaëla.

Zie voor een overzicht van de Nederlandse bioscopen die Carmen vertonen www.royaloperahouse.nl.

Vorig artikel

Verkoop Bayreuther Festspiele van start

Volgend artikel

De Doelen presenteert seizoen 2018/2019

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.