BinnenkortFeaturedNieuws

Seizoen Edesche Concertzaal 2018/2019

De Edesche Concertzaal brengt in seizoen 2018/2019 weer een serie Edesche Liedrecitals. De serie bevat vier concerten. Onder anderen Robert Holl en Willem de Vries zijn te gast.

De liedgrootheid Robert Holl keert terug naar de Edesche Concertzaal voor een Schubert-recital. (© Benjamin Ealovega)

Het nieuwe seizoen van de Edesche Concertzaal werd eind vorige week gepresenteerd. Artist in residence is in 2018/2019 violiste Maria Milstein. Ze geeft optredens met het Busch Trio en Van Baerle Trio en besluit haar artist in residency samen met haar zus Nathalia Milstein, pianiste.

Er is in de programmering net als afgelopen jaren veel aandacht voor toppianisten, kamermuziek, strijkkwartetten, orgelmuziek en oude muziek. Vocale liefhebbers komen aan hun trekken in de serie Edesche Liedrecitals.

Sopraan Margreet Rietveld en organist Gerben Budding openen de serie op 5 oktober met een recital dat in het teken staat van Nederlandse en Franse grootmeesters. Er klinkt muziek van onder anderen Hendrik Andriessen, Louis Vierne en Charles Marie Widor.

De bekende Nederlandse bariton Willem de Vries zingt en vertelt op 2 november onder begeleiding van Geert Bierling, organist van De Doelen in Rotterdam, het verhaal van Peer Gynt. Bierling maakte van Edvard Griegs beroemde muziek bij het toneelstuk Peer Gynt een speciaal arrangement voor het Ypma-orgel van de Edesche Concertzaal. Na de pauze klinken werken van Poulenc, Bordes en Ravel.

De gerenommeerde bas-bariton Robert Holl keert op 9 november terug naar de Edesche Concertzaal voor een recital dat gewijd is aan zijn lievelingscomponist: Franz Schubert. Samen met zijn vaste begeleider Roger Braun zingt hij het programma Schubert: Im Freundeskreis.

Het Quink Vocaal Ensemble sluit de serie recitals op 15 maart 2019 af met werken uit het victoriaanse Engeland van de late negentiende eeuw. Op het programma onder meer Songs of springtime van Ernest John Moeran en verschillende werken van Ralph Vaughan Williams en Edward Elgar. Het Quink Vocaal Ensemble bestaat uit Kees Jan de Koning, Marjon Strijk, Eslbeth Gerritsen en Harry van Berne.

Zie voor de volledige programmering voor 2018/2019 de website van de Edesche Concertzaal.

Vorig artikel

Orfeo: wonderschoon drama van karton

Volgend artikel

Cité de l’Opera: Benjamin, John en Renée

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.