Home » Binnenkort, Buitenland

Opera Vlaanderen herneemt Parsifal

Antwerpen12 maart 2018 Geen reacties

Opera Vlaanderen brengt vanaf 18 maart een reprise van zijn succesvolle productie van Parsifal uit 2013. Regisseur Tatjana Gürbaca leidt zelf de herinstudering. De cast is totaal nieuw en maestro Cornelius Meister zwaait zijn eerste Parsifal.

Scène uit Parsifal in 2013. (© Annemie Augustijns)

Parsifal won in 2013 een International Opera Award voor Best Wagner Anniversary Production en werd door Opernwelt uitgeroepen tot productie van het jaar. Tatjana Gürbaca werd door het Duitse magazine regisseur van het jaar genoemd. De recensie van Place de l’Opera omschreef haar regie als “intrigerend, maar niet geheel bevredigend”.

Opera Vlaanderen zet de productie nu voor het eerst terug op het toneel. In de cast veel zangers die hun roldebuut maken. De Amerikaanse tenor Erin Caves zingt Parsifal, de Duitse mezzosopraan Tanja Ariane Baumgartner vertolkt Kundry en de Slovaakse bas Stefan Kocan kruipt in de huid van Gurnemanz. Als Bloemenmeisjes worden talenten van eigen bodem ingezet: An De Ridder, Britt Truyts, Lies Vandewege en Hanne Roos.

De muzikale leiding is in handen van Cornelius Meister. Hij dirigeerde eerder Der fliegende Holländer en leidt nu zijn eerste Parsifal.

Parsifal is van 18 maart tot en met 4 april te zien in de Opera Antwerpen. Zie voor meer informatie de website van Opera Vlaanderen.

door