AchtergrondBinnenkortBuitenlandNieuws

Cité de l’Opera: Iestyn, Johann en Anna

Het grote operanieuws leest u dagelijks op Place de l’Opera. Naast dat nieuws is er een voortdurende stroom van berichten via Twitter en andere sociale media. Vaak relevant, soms alleen amusant, maar meestal de moeite waard om er kennis van te nemen. Cité de l’Opera houdt het allemaal voor u bij. Deze week aflevering 133.

Aan tafel
Schmopera arrangeerde een rondetafelgesprek met drie zangers uit de cast van Faust in Chicago. Sopraan Ailyn Pérez, bas-bariton Christian Van Horn en tenor Benjamin Bernheim spraken over hun vak.

Cavalletti gaat door
“Ik ben bijna 40, ik wil wat nieuws proberen”, zei bariton Massimo Cavalletti in een recent interview met Place de l’Opera. Hij was in Amsterdam voor Gianni Schicchi en is nu op weg naar zijn eerste Germont in La traviata en zijn eerste Conte di Luna. Binnenkort is hij opnieuw te zien bij de Metropolitan Opera voor Enrico in Lucia di Lammermoor.

Twee diva’s
De boog kan niet altijd gespannen zijn.

https://twitter.com/BussetoCO/status/975856587691712513

Kort
Soms is er niet veel tekst nodig om te uiten waar je staat. De Bayerische Staatsoper doet het in drie woorden.

https://twitter.com/operrockt/status/975799054566412288

Bach
Morgen is hij jarig.

Theater in aanbouw
Over een paar jaar staan de reizende operagezelschappen weer midden in het centrum van Den Haag.

James klaagt aan
Een paar dagen nadat hij officieel werd ontslagen door de Metropolitan Opera slaat voormalig muziekdirecteur James Levine terug. Advocaat Elkan Abramowitz daagt het operahuis namens Levine voor de rechter.

Herdenking Dmitri Hvorostovsky
Afgelopen zondag herdacht het Londense Royal Opera House bariton Dmitri Hvorostovsky, die in november 2017 overleed. Een groot aantal collega’s van voor en achter de schermen werkten mee aan het concert, zoals Anna Netrebko en Sumi Jo.

It’s Iestyn with an i
De Britse countertenor Iestyn Davies – zijn voornaam wordt frequent fout geschreven – heeft ten einde raad zijn Twitternaam vervangen. Er staat nu ‘i i davies’. Helaas was de aanpassing te laat voor de allervriendelijkste pr-mensen van British Airways.

De Johannes van Reinbert
Dit jaar trok dirigent Reinbert de Leeuw door het land met Holland Baroque en het Nederlands Kamerkoor voor uitvoeringen van de Johannes Passion van Bach. De recensenten schrokken af en toe van de gekozen tempi, het publiek was vooral onder de indruk.

https://twitter.com/vera_frieling/status/974162407072419840

Viral
Jongeren en opera: het gaat soms prima samen.

https://twitter.com/NoisyMV/status/973817861318856705

Boesmans op cd
Vorige zomer was de opera Pinocchio van Boesmans te zien op het festival in Aix-en-Provence. De cd, met onder anderen Stéphane Degout en Vincent le Texier, is nu verschenen.

Programma München
Het nieuwe seizoen van de Bayerische Staatsoper is bekendgemaakt. Naast grote namen als Jonas Kaufmann (Otello), Anja Kampe (La fanciulla del West) en Franco Fagioli (Agrippina) duikt in de cast van verschillende producties de naam van Milan Siljanov op. De bas-bariton werd in ons land bekend door zijn dubbele eerste prijs op het IVC in 2014 en maakt nu deel uit van de operastudio in München.

Nog één dag
Het is morgen pas 21 maart, maar we geloven Stéphane Degout op zijn woord.

Vorig artikel

OFF: Klanken uit de operakeuken

Volgend artikel

Matinee brengt herontdekte Veneziano

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.