Nieuws

Cité de l’Opera: Graham, Jonas, Pauline

Het grote operanieuws leest u dagelijks op Place de l’Opera. Naast dat nieuws is er een voortdurende stroom van berichten via Twitter en andere sociale media. Vaak relevant, soms alleen amusant, maar meestal de moeite waard om er kennis van te nemen. Cité de l’Opera houdt het allemaal voor u bij. Deze week aflevering 306.

Graham Vick overleden
Individuen en organisaties in de wereld van opera en muziektheater reageerden op het onverwachte overlijden van operaregisseur Graham Vick. Het Glyndebourne Festival noemde hem één van de ‘finest directors of his generation’.

Afgelopen mei, bij de première van de productie van Lady Macbeth of Mtsensk door de Birmingham Opera Company, kwam regisseur Graham Vick aan het woord. Hij vertelde met dirigent Alpesh Chauhan en sopraan Chrystal E. Williams over de productie, die nog een paar weken op OperaVision staat.

Zo veel te zien
Presentator Maartje Stokkers was afgelopen weekend op het festival Wonderfeel.

Reaching out
De Bayerische Staatsoper gaat naar de mensen toe.

Espresso met Jonas
In het derde aflevering van Coffee with Kaufmann vertelt de tenor over zijn rol in Tosca.

Historie van Bayreuth
Filmregisseur Werner Herzog, bekend van films als Fitzcarraldo en Woyzeck, ensceneerde eind jaren tachtig voor de Bayreuther Festspiele de opera Lohengrin van Wagner. De beelden staan op YouTube.

Don Giovanni, a cenar teco
Volgende week gaat in Salzburg de opera Don Giovanni in première met Mika Kares als de Commendatore. Er zijn nog wat tickets, maar die kosten wel 350 of 450 euro.

Vrijheidsdag
In het Verenigd Koninkrijk is alles weer terug naar normaal, hoewel het bij het aantal besmettingen wel om het niéuwe normaal gaat. Op deze lijst staat het land aan kop met het aantal besmettingen, Nederland staat veertiende.

Verfje
De straten rond TivoliVredenburg worden volgens een plan van gemeente en omwonenden aantrekkelijker en levendiger.

Waterleed
Het ruim honderd jaar oude operatheater in Wuppertal had ook te lijden van het water.

Viardot 200
Het was afgelopen zondag tweehonderd jaar geleden dat componist Pauline Viardot werd geboren. Het Parijse Musée de la Vie Romantique maakte daarom een tentoonstelling.

Breathe
Operazangers hebben ademtechnieken die van belang kunnen zijn voor herstellende coronapatiënten. Zangers van de LA Opera helpen ze bij hun herstel.

Vorig artikel

Hermus wordt chef Belgian National Orchestra

Volgend artikel

Studenten Orkest speelt orkestbewerking Ring

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.