Binnenkort

Gijsbertsen zingt Winterreise te Linschoten

Tenor Peter Gijsbertsen en pianiste Reinild Mees voeren op 13 mei Schubert beroemde liederencyclus Winterreise uit in Huis te Linschoten. Het concert sluit de voorjaarsconcerten af die van 11 tot en met 13 mei op het historische landgoed plaatsvinden.

Peter Gijsbertsen. (© Edward Reeves Photography)

Het Landgoed Linschoten kent een jarenlange traditie om in het voor- en najaar zijn deuren te openen voor concertbezoekers. De concerten vinden plaats in de grote zaal, een aantal andere ruimtes is geopend ter bezichtiging. Het doel is muziek te combineren met cultuur en natuur.

Dit jaar brengt jazzzangeres Charlotte Haesen een programma met chansons, begeleid door musici uit het Nederlands Philharmonisch Orkest, en speelt Jean Paul Gasparian een pianorecital. Op de slotdag staan de spotlights gericht op de de jonge Nederlandse tenor Peter Gijsbertsen en de veelgeprezen liedbegeleidster Reinild Mees.

Gijsbertsen en Mees geven hun lezing van de 24 liederen van Winterreise. In de cyclus van Franz Schubert doolt de hoofdpersoon na een mislukte liefde door een winterlandschap, steeds dieper wegzakkend in een depressie.

Gijsbertsen heeft veel ervaring met het lied. Hij won meerdere prijzen op het Internationaal Vocalisten Concours, waaronder de hoofdprijs voor Lied, en gaf eerder recitals in onder meer het Concertgebouw en De Doelen. Reinild Mees behoort tot de bekendste liedbegeleiders in Nederland. Ze speelde met onder anderen Marlis Petersen, Camilla Nylund, Thomas Oliemans, Henk Neven en Piotr Beczala.

Het recital van Gijsbertsen en Mees begint om 13.30 uur. Huis te Linschoten is alleen lopend of met de fiets te bereiken. Vanaf de parkeerplaats aan de M.A. Reinaldaweg is het landgoed met een wandeling van ongeveer 15 minuten te bereiken.

Zie voor meer informatie de website van Huis te Linschoten.

Vorig artikel

Cité de l’Opera: George, Nino en Arnold

Volgend artikel

Nationale Opera herneemt Hondenhartje

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.