BinnenkortNieuws

Westbroek en Van Aken zingen operagala

Het zangersechtpaar Eva-Maria Westbroek en Frank van Aken verzorgt op 17 juni een operagala in het Kurhaus in Scheveningen, in het kader van het Festival Classique. Het Residentie Orkest begeleidt het paar, Antony Hermus dirigeert.

Frank van Aken en Eva-Maria Westbroek. (© Fazil Berisha)

Westbroek en Van Aken, twee van Nederlands succesvolste operazangers, stonden niet eerder samen op het toneel in hun eigen woonplaats Scheveningen. Voor de gelegenheid hebben ze een matineeprogramma samengesteld met onder meer duetten uit Otello en Cavalleria rusticana. Ook klinkt er repertoire van onder anderen Puccini en Cardillo. Het concert begint om 16.00 uur en duurt een uur. Er zijn nog kaarten beschikbaar.

Het optreden van Westbroek en Van Aken is niet het enige vocale spektakel dat het Festival Classique in Scheveningen brengt. Scheveningen viert dit jaar ‘200 jaar badplaats’ en daar gaat het festival van 7 tot en met 18 juni in mee. Zo brengt het als openingsconcert een productie van Carmina Burana op het Noorderstrand. “Nooit eerder vond hier een klassieke voorstelling plaats en nooit eerder bracht het festival voor één productie meer dan 350 musici en dansers op de been”, stelt het festival.

De productie is een samenwerking van het Festival Classique, OPERA2DAY en Kwekers in de kunst. Naast slagwerkgroep Percossa, pianoduo Scholtes & Janssens, dansers van de Dutch Junior Dance Division, een communitykoor, het Haags Matrozenkoor en Theaterkoor Dario Fo komen de bekende solisten Katrien Baerts, Kasper Kröner en Martijn Sanders in actie. Serge van Veggel van OPERA2DAY voert de regie. De drie voorstellingen van Carmina Burana zijn al uitverkocht.

Zie voor meer informatie de website van het Festival Classique.

Vorig artikel

Mozart inspireert nieuw kostuumdrama

Volgend artikel

DNO brengt voor het eerst Hoffmann

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.