BinnenkortBuitenland

Opera Vlaanderen brengt Prokofjevs Speler

Opera Vlaanderen sluit zijn seizoen af met een nieuwe productie van De Speler van Prokofjev. De Duitse theaterregisseur Karin Henkel maakt met de voorstelling haar operadebuut. Voormalig chef-dirigent Dmitri Jurowski keert terug naar zijn huis voor de negen uitvoeringen in Gent en Antwerpen.

Dmitri Jurowski was van 2011 tot 2016 chef in Vlaanderen.

De Speler van Sergej Prokofjev ging bijna negentig jaar geleden in wereldpremière in Brussel. Het werk, gebaseerd op een verhaal van Dostojevski, draait om Aleksej’s destructieve liefde voor Polina. Het speelt zich af in de “verstikkende schijnwereld van Roulettenburg”, aldus Opera Vlaanderen, waar vrijwel alle hoofdrolspelers ten prooi vallen aan de verslavende werking van het roulettespel.

Regisseur Karin Henkel heeft naam gemaakt met theaterproducties in Duitsland en Oostenrijk. Het werk van Dostojevski is haar welbekend, voor haar de reden om met De Speler haar operadebuut te maken.

Terugkerend chef-dirigent Dmitri Jurwoski leidt een cast met namen als Ladislav Elgr (Aleksej), Anna Nechaeva (Polina), Eric Halfvarson (Generaal), Renée Morloc (Baboelenka), Michael J. Scott (Markies) en Kai Rüütel (Blanche).

De Speler gaat op 13 juni in première in de Opera Gent, waar de productie vier keer te zien is. Van 28 juni tot en met 7 juli zijn er vijf voorstellingen in Antwerpen. Zie voor meer informatie de website van de Opera Vlaanderen.

Hieronder de trailer van de productie:

https://vimeo.com/272190832

Vorig artikel

Audi in gesprek over dertig jaar DNO

Volgend artikel

Munt combineert twee Bartók-werken

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.