BinnenkortBuitenland

Munt combineert twee Bartók-werken

De Munt in Brussel paart Bartóks bekende opera Hertog Blauwbaards burcht aan zijn balletpantomime De wonderbaarlijke mandarijn. Christophe Coppens regisseert de double bill en ontwerpt de kostuums.

Repetitiefoto van Hertog Blauwbaards burcht. (© S. Van Rompay / La Monnaie – De Munt)

De Munt ziet in beide werken van de Hongaarse componist Béla Bartók “een sfeer van geweld en mysterie”. Hertog Blauwbaards burcht is een beroemd werk, waarin Blauwbaard zijn nieuwe echtgenote Judit zijn kasteel laat zien. Hoe meer deuren ze opent, hoe dieper ze doordringt in zijn ziel. Tot ze een gruwelijk geheim ontdekt.

De rol van Blauwbaard wordt gezongen door Ante Jerkunica. Judit wordt vertolkt door Nora Gubisch. Gábor Vass verzorgt de gesproken proloog. Op de bok staat Alain Altinoglu.

Regisseur Christophe Coppens maakte vorig seizoen zijn operadebuut bij de Munt met een enscenering van Het sluwe vosje. Nu keert hij terug voor Blauwbaard en het “duivelse pantomime” De wonderbaarlijke mandarijn, waarin een prostituee een “onkwetsbare mandarijn” laat bezwijken.

De productie gaat op 8 juni in première en is tot en met 24 juni zeven keer te zien in de Muntschouwburg. Zie voor meer informatie de website van de Munt.

Vorig artikel

Opera Vlaanderen brengt Prokofjevs Speler

Volgend artikel

Hoffmann bij DNO: sfeerloos en warrig

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.