BinnenkortNieuws

Händel goes Tinder op Kasteel Groeneveld

Sopraan Channa Malkin en violiste Anastasia Kozlova brengen op 17 juni tijdens het Festival Groeneveld in Baarn de nieuwe voorstelling Händel goes Tinder in première. Het duo creëert met operafragmenten van Händel een nieuw, 21ste-eeuws verhaal.

Het Festival Groeneveld vult op 17 juni Kasteel Groeneveld in Baarn met muziek, theater, beeldende kunst, couture, lezingen en proeverijen. Van 11.00 tot 17.00 uur zijn er tal van concerten, voorstellingen en presentaties te beleven, verzorgd door onder anderen violiste Anastasia Kozlova en bassist Tony Overwater (de organisatoren van het festival), het Rembrandt Frerichs Trio, Maya Fridman, DJ Mr van Walsh, Omar Ka en Ties Mellema.

Om 12.00 en 16.00 uur is Händel goes Tinder te zien. “De voorstelling is een interactieve reis door het turbulente liefdesleven van Dorinda, een jonge vrouw die via de dating-app Tinder op zoek gaat naar de man van haar dromen”, aldus de makers. “Verschillende opera’s van Händel worden gecombineerd tot een spannend en hilarisch verhaal.”

De jonge sopraan Channa Malkin en violiste Anastasia Kozlova zijn de bedenkers van de productie. Comedy- en musicalregisseur Micheal Diederich schreef het script en regisseert. De makers streven ernaar “verrassende, eigenzinnige voorstellingen” te maken die passen bij het 21ste-eeuwse uitgaansleven. Ze beloven dat Händel goes Tinder “een feest van herkenning zal zijn voor iedere smartphone-verslaafde millennial”.

Het volledige programma van het festival is te vinden op de website van Festival Groeneveld.

Hieronder de trailer van Händel goes Tinder:

Vorig artikel

La Tragedia di Claudio M. in première

Volgend artikel

Luikse opera besluit seizoen met Macbeth

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.