Home » Binnenkort, Buitenlands nieuws

Luikse opera besluit seizoen met Macbeth

Luik9 juni 2018

door

De Opéra Royal de Wallonie besluit zijn seizoen van 12 tot en met 26 juni met een nieuwe productie van Verdi’s Macbeth. Veteraan Leo Nucci zingt de titelrol, intendant Stefano Mazzonis di Pralafera tekent zelf voor de regie.

Leo Nucci. (© Roberto Ricci)

Macbeth is de eerste opera van Giuseppe Verdi op het werk van William Shakespeare. Het werk neemt een bijzondere plaats in de operageschiedenis in: anders dan in de meeste opera’s kent Macbeth geen hoofdrol voor een tenor en geen liefdesverhaal. Het verhaal draait geheel om de machtswellust van Macbeth en zijn vrouw, en de desastreuze gevolgen die hun wrede greep naar de kroon heeft.

Stefano Mazzonis di Pralafera maakt een nieuwe enscenering van Verdi’s opera en werkt daarvoor samen met Paolo Arrivabeni, voormalig chef-dirigent van het Luikse operahuis.

De cast wordt aangevoerd door Verdi-gigant Leo Nucci, die de titelrol vertolkt. De inmiddels 76-jarige bariton is beroemd om zijn interpretaties van Verdi-rollen, in het bijzonder Rigoletto. In Macbeth staat Nucci naast onder anderen Tatiana Serjan als Lady Macbeth, Gabriele Mangione als Macduff, Giacomo Prestia als Banco en Papuna Tchuradze als Malcolm.

Macbeth gaat op 12 juni in première en is tot en met 26 juni in Luik te zien. Zie voor meer informatie de website van de Opéra Royal de Wallonie.