Binnenkort

La Tragedia di Claudio M. in première

Stichting Musica in Scena brengt op 15 juni de nieuwe voorstelling La Tragedia di Claudio M. in première in De Nieuwe Regentes in Den Haag. De productie, ontwikkeld door Johannes Boer, gaat over een jaar in het leven van Claudio Monteverdi.

In La Tragedia di Claudio M. beleeft de beroemde barokcomponist Monteverdi een rampjaar. Hij worstelt met het verlies van zijn vrouw en moet ondertussen aan een opdracht voor een nieuwe opera werken. Het drama in zijn leven wordt gecontrasteerd door een commedia dell’arte-gezelschap dat keer op keer op zijn pad komt.

Musica in Scena wil met de productie vroege opera dichter bij haar oorspronkelijke theatervorm brengen en een alternatief bieden voor de wijze waarop Monteverdi tegenwoordig wordt uitgevoerd. Tijdens de voorstelling klinkt nieuwe muziek, gebaseerd op oude meesterwerken. “Hierdoor wordt hopelijk een bijdrage geleverd aan de discussie over de uitvoering van barokopera en historisch theater”, aldus de stichting.

La Tragedia di Claudio M. is onderdeel van de promotie van Johannes Boer, die het libretto schreef en het concept uitdacht. Boer maakt ook deel uit van het tienkoppige ensemble dat de muziek uitvoert. Hij bespeelt de viola da gamba.

Nynke van den Bergh verzorgt de regie. In de cast zingen Davide Dolores, Francesca Biliotti, Raffaele Giordani, Rosalyn Stürzer, Franciska Dukel en João Paixão.

La Tragedia di Claudio M. gaat op 15 juni in première in De Nieuwe Regentes en is daar ook nog op 17, 19 en 20 juni te zien. Op 21 en 22 juni zijn er voorstellingen in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht.

Zie voor meer informatie de website van Musica in Scena.

Vorig artikel

Opera in de media: week 24 van 2018

Volgend artikel

Händel goes Tinder op Kasteel Groeneveld

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.