Binnenkort

Omniversum breidt opera-aanbod uit

Na vier geslaagde operavertoningen in het afgelopen seizoen breidt het Omniversum in Den Haag zijn opera-aanbod in seizoen 2018/2019 uit naar vijf producties, dit keer allemaal live. Op het programma onder meer Eva-Maria Westbroek in Pique Dame van Tsjaikovski.

Eva-Maria Westbroek zingt Liza in Pique Dame.

Het Omniversum begon in maart dit jaar met het vertonen van opera’s op zijn 140 vierkante meter grote koepelscherm. Het filmtheater sluit aan bij de bioscoopprogrammering van het Royal Opera House, maar brengt niet alle titels. In het nieuwe seizoen zijn vijf van de zes operaproducties te zien, de zes balletten uit het programma worden niet vertoond.

De operaserie in het Omniversum begint op zaterdag 28 oktober met Die Walküre van Richard Wagner, met in de cast onder anderen Stuart Skelton, Emily Magee, Nina Stemme en Sarah Connolly. De regie is van Keith Warner, de Londense chef-dirigent Antonio Pappano leidt de voorstelling.

Op dinsdag 22 januari is Tsjaikovski’s Pique Dame te zien, met de Nederlandse sopraan Eva-Maria Westbroek in de rol van Liza en verder onder anderen Aleksandrs Antonenko, Vladimir Stoyanov en Felicity Palmer. Stefan Herheim regisseert, Antonio Pappano dirigeert.

Een ruime week later (30 januari) is Verdi’s klassieker La traviata te zien. Plácido Domingo zingt Giorgio Germont, Charles Castronovo is zijn zoon Alfredo en Ermonela Jaho zingt de ongelukkige Violetta. Richard Eyre regisseert, Antonello Manacorda dirigeert.

Op 2 april staat wederom Verdi op het programma: La forza del destino, in een productie van Christof Loy, met opnieuw Pappano op de bok. Supersterren Anna Netrebko en Jonas Kaufmann vormen het liefdespaar, Ludovic Tézier en Ferruccio Furlanetto zingen de andere hoofdrollen.

Het seizoen besluit op 30 april met Charles Gounods Faust, geënsceneerd door David McVicar. Bekende zangers als Michael Fabiano, Erwin Schrott, Diana Damrau en Stéphane Degout soleren onder leiding van Dan Ettinger.

Zie voor meer informatie de website van het Omniversum.

Vorig artikel

Vooruitblik: Rossini Opera Festival 2018

Volgend artikel

Opera in de media: week 28 van 2018

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.