Binnenkort

Grachtenfestival vertoont Maria By Callas

Het Grachtenfestival vertoont op 18 augustus in De Filmhallen in Amsterdam de nieuwe documentaire Maria By Callas, die pas op 13 september in de bioscopen te zien zal zijn. De film vertelt het levensverhaal van de legendarische operazangeres.

De Amerikaans-Griekse sopraan Maria Callas was de meest besproken, meest omstreden en meest beroemde operazanger van de twintigste eeuw. Sommigen verguisden haar, anderen aanbaden haar, iedereen kende haar.

Maria By Callas schetst met niet eerder vertoonde video’s en foto’s een beeld van haar leven, veertig jaar na haar dood. De documentaire belooft “persoonlijke Super 8-films, eigen live-opnames, intieme brieven en zeldzame archiefbeelden”, waarin ook kopstukken als Aristoteles Onassis, Marilyn Monroe, J.F. Kennedy en Winston Churchill voorkomen.

De vertoning wordt voorafgegaan door de korte film She Flies by Night van Flynn von Kleist en Luke Deane, die eerder tijdens het Grachtenfestival in première ging. Na afloop gaan de artistiek leiders en zangers van de Performing Opera Summer School in gesprek over Maria By Callas en de betekenis van Maria Callas vandaag de dag. Zie voor meer informatie de website van het Grachtenfestival.

Maria By Callas is vanaf 13 september in de bioscopen te zien. Hieronder de trailer:

Vorig artikel

Festival Oude Muziek brengt Rameau-opera

Volgend artikel

Vier topvoorstellingen in Santa Fe

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.